Hlavní obsah

Rambo bude, ale Stalloneho poslali na odpočinek

Novinky, Stanislav Dvořák

Spekulace o tom, kdy a jestli se Sylvester Stallone vrátí ke své kultovní postavičce, jsou u konce. Celovečerní film Rambo: New Blood se podle serveru The Hollywood Reporter skutečně připravuje, jenže veterán Stallone v něm vůbec nefiguruje.

Článek

Nu Image/Millennium Films obnoví symbol „osmdesátek” s novým mladým hercem. Scénář sepisuje Brooks McLaren a režie se ujme Ariel Vromen. A kdyby to ještě staré fanoušky dostatečně neodradilo, podle The Hollywood Reporteru se chce nový Rambo přiblížit Jamesi Bondovi.

Původně přitom šlo u Ramba o něco absolutně jiného. John Rambo byl postavou románu Davida Morrella First Blood a šlo v podstatě o smutnou oběť vietnamského syndromu. Žádný superman z říše fantazie, jen voják, který ztratil smysl života.

Toho se ještě držel výborný film Rambo z roku 1982, jehož režisér Ted Kotcheff do něj dostal i trochu uvěřitelné psychologie a logiky. Další díl Rambo 2 už se pomalu začal přiklánět k čisté akci, aby se nakonec „trojka“ a „čtyřka“ proměnily v úplné komedie, na které se dnešní divák dívá jen proto, aby si mohl zopakovat hlášky a zasmát se.

Nu Image/Millennium Films neprozradili nic z nového příběhu, takže o něm lze jen spekulovat na základě předchozí práce autorů. McLaren podle serveru spolupracoval na postapokalyptickém filmu How It Ends, který ještě nikdo neviděl, a na dalším akčním thrilleru Line of Sight, který rovněž do kin nevstoupil.

Ariel Vromen také není v Hollywoodu zrovna megahvězdou. Ve své filmografii má třeba titul The Iceman, krimi drama s Michaelem Shannonem a Winonou Ryder o nájemném zabijákovi, kterému se skoro celý život dařilo udržet si fasádu hodného manžela a tatínka, nebo akční Criminal s Ryanem Reynoldsem, což je podle serveru Metacritic vypočítávajícího průměrné hodnocení z mnoha recenzí slušný propadák. Dále natočil neznámý horor Danika.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám