Hlavní obsah

Markéta Irglová zpívala na křtu desky skupiny The Fellas

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarsko-pražská skupina The Fellas pokřtila minulý čtvrtek v pražském Paláci Akropolis své v pořadí druhé album Scarecrow (Strašák). Odehrála u té příležitosti koncert, na kterém prezentovala jak skladby z novinky, tak i starší písničky.

Foto: Michaela Hermína

Markéta Irglová se skupinou The Fellas na pódiu v pražském Paláci Akropolis.

Článek

Vystoupení ovšem pojala slavnostně. Na pódium si zvala hosty, kteří se na albu nějakým způsobem podíleli. Spolu s ní se tedy v Paláci Akropolis objevily i zpěvačky Tonya Graves a držitelka Oscara Markéta Irglová. Obě na novince zpívají, obě pomáhají barvou svého hlasu příjemné náladě skladeb.

Texty písniček alba jsou závažné. „Prožil jsem prudký náraz, který mě přiměl zamyslet se nad svým životem a začít tak trochu znova,“ vysvětlil kytarista Jan „Jonny“ Anděl, hlavní autor nových skladeb. „Po hektické době, kdy jsem si nevážil svého zdraví a mnoha dalších věcí, jsem se z totálního přepracování psychicky zhroutil. Prožil jsem několik měsíců jen díky podpoře prášků, bojoval se strachem ze smrti, objímal stromy v přírodě a doufal, že se dokážu znovu postavit na pódium.“

Počinem Scarecrow navázali The Fellas na svůj debut Robbery Blues, který byl za rok 2011 oceněný Andělem v kategorii Objev roku. Na desce zvýraznili své tvůrčí a interpretační přednosti, tedy akustický zvuk a nápadité melodie. Pomohl jim k tomu mezi jinými i americký producent Danny Saber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám