Hlavní obsah

Nové knihy: Keleová, May, Kevesová, Jiří a Ondřej Suchých

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden přináší romány ze současnosti od několika prozaiků, příběh izraelského tajného policisty, komiks, audioknihu i vzpomínky na Jiřího Voskovce.

Článek

Táňa Keleová-Vasilková: Vůně života

Magda a Lenka, hrdinky příběhu, touží stejně jako milióny jiných žen na celém světě po jistotě a lásce. Jinak je to s Alicí, která sní o práci v zahraničí, o svobodě, a manžela ani dítě ke štěstí nepotřebuje. Ale možná je všechno úplně jinak...

Noxi, 208 stran, 249 Kč

Peter May: Umrlčí cesta

Detektiv George Gunn vstupuje na břeh ostrůvku u Vnějších Hebrid. Na skále byl nalezen muž utlučený k smrti a on musí zjistit, kdo to udělal a proč. Dospívající dívka leží ve svém pokoji v Edinburghu a zoufale se snaží zjistit pravdu o smrti otce, průkopnického vědce.

Host, přeložil Filip Drlík, 384 stran, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Marian Keyesová: Žena, která mi ukradla život

Jednoho krásného dne Stella Sweeneyová trčí v dopravní špičce a rozhodne se vykonat dobrý skutek. Je z toho bouračka, která život dublinské vdané paní a matky převrátí vzhůru nohama.

BB art, přeložila Iva Emmerová, 368 stran, 299 Kč

Diane Capriová: Najděte Reachera

Bývalý vojenský policista Reacher žije stále v anonymitě a zdá se, že není k nalezení, dokud se nevynoří problém a on se s ním nemusí poprat. Teď ho na příkaz někoho důležitého hledají zvláštní agenti FBI Kim Ottová a Carlos Gaspar.

BB art, přeložila Iva Harrisová, 296 stran, 299 Kč

Jišaj Sarid: Limassol

Vyšetřovatel izraelské tajné policie se denně setkává s hrozbou terorismu. Při této práci se stírají hranice mezi vyšetřovatelem a vyšetřovaným, přítelem a nepřítelem, kdy nebezpečí nepředstavují jen arabští sebevražední teroristé, ale možná i židovská intelektuálka.

Práh, přeložilas Lenka Bukovská, 156 stran, 249 Kč

Jiří Suchý, Ondřej Suchý: Pan Voskovec z Manhattanu

Na základě vlastních zkušeností, dopisů, vyprávění Voskovcových přátel, spolupracovníků i příbuzných sestavují autoři střípky mozaiky, z níž plasticky vystupuje osobnost i doba Werichova přítele, předního protagonisty Osvobozeného divadla.

Ikar, 160 stran, 229 Kč

Daniel Glattauer:

Dobrý proti severáku

Milostný román v e-mailech. Temperamentní Emmi a váhavý Leo si začnou psát. Napřed opatrně, pak stále otevřeněji, až si nakonec svěřují své nejtajnější city. I když dlouho je to jen svět elektronický; vedou z něj však spojení nejen do počítačů dvou tajných milenců.

Radioservis, účinkují Jana Štvrtecká, Martin Sláma a Vladimír Hauser, CD mp3 4: 25 hodin, 299 Kč

Richard Béliveau, Denis Gingras: Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko

Svěže a srozumitelně napsaná kniha, doprovázená bohatým obrazovým materiálem, přináší doporučení těm, kteří se chtějí z odevzdaného postoje vůči rakovině vymanit a jsou odhodláni vzít osud do vlastních rukou.

Vyšehrad, přeložila Gabriela Kliková, 280 stan, 388 Kč

Bill Willingham: Mýty 10: Dobrý princ

Schyluje se k totální válce mezi silami Nepřítele a svobodnými Mýty žijícími ve všedním světě a vše nyní závisí na skromném údržbáři jménem Mucholap. Princ Ambrož byl zbaven staletí trvajícího zapomnění způsobeného traumatem a nyní jej čeká dlouhá a svízelná cesta.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 240 stran, 599 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám