Hlavní obsah

Reggae série v Lucerně. Po Alborosiem přijedou také No-Maddz

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Listopad bude patřit reggae. Po italském zpěvákovi Alborosiem dorazí ještě jamajská kapela No-Maddz. A nepůjde jen o koncert, ale o menší Jahmusic Reggae Festival.

Foto: Lucerna Music Bar

No-Maddz

Článek

Alborosie se do Prahy vrací po 6 letech a slíbil dovézt i nové album. Koncert proběhne 3. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

Na stejném místě se o pár týdnů později, 28. listopadu, objeví skupina No-Maddz, která šikovně proplétá reggae, funk a soul. Dala se dohromady přímo v jamajském Kingstonu v roce 2010. Parta studentů, zpěváků a herců se na ostrově prosadila nejprve koncerty a poté je jamajská televize v roce 2011 ocenila titulem The Most Entertaining Artist of the Year.

Širší komerční úspěch přišel s první televizní reklamou, kde jedna z velkých firem použila hitovku Poo Puku Poo Puku Poo. Pokračovali natáčením akustické Jussbuss Session a v roce 2014 vyšlo po dvou EP konečně oficiální debutové album podpořené legendárními producenty: Sly and Robbie presents No-Maddz.

„Je tu jedna kapela jménem No-Maddz a je to asi víc divadlo než normální skupina. Jsou to herci, a tak je to celé hodně audiovizuální. Je to jiné, ale opravdu moc dobré, jsou hodně talentovaní a hodně chytří,“ řekl o nich Chris Blackwell, majitel Island Records a vydavatel Boba Marleyho.

Před No-Maddz vystoupí ještě olomoučtí HomebwoyRasta, kteří vyhráli regionální kolo soutěže European Reggae Contest a vydali EP pojmenované Live In Peace, dále pražský reggae band Rising Spirits a africko-český bubenický projekt Njachas African.

Vstupenky jsou v prodeji za 380 Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám