Hlavní obsah

Armáda bubeníků se slétá do Prahy, hromadné rytmy spojí s chorály

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 23. října se v pražském Lucerna Music Baru koná Slet bubeníků. Propracované polyrytmy skupiny bubeníků nyní originálně doplní i husitské a gregoriánské chorály, a proto si akce vysloužila podtitul Ktož sú boží bubeníci.

Foto: Lucerna Music Bar

Pavel Fajt

Článek

Bubeníci vystupují v čele s Pavlem Fajtem a jsou mezi nimi mimo jiné Pavel Koudelka, Miloš Vacík, Tomáš Reindl a Milan Cais z Tata Bojs. Zpěvem je doplní mužský sbor Affetto a izraelská zpěvačka Kamila Kama.

„Slet je stylově rozkročen od pouští Blízkého východu až po Vltavu. V rámci dvouhodinového koncertu zaznějí inspirace gregoriánským chorálem, husitskými písněmi, můžeme se těšit na hřmotné bubenické polyrytmické groovy, hrané na bicí soupravy, tympány, elektroniku a basové bubny,“ popsal jeho autor a producent Romek Hanzlík.

Foto: Lucerna Music Bar

Slet bubeníků

„Již dlouho mi v hlavě znějí kombinace silných, hřmotných, polyrytmicky komponovaných a žánrově neurčitých bicích partů hraných převážně na evropské bicí nástroje, spolu se zpěvovými party z dob, kdy vznikalo evropské hudební povědomí, s gregoriánskými chorály s jejich duchovním rozměrem v kombinaci s bojovně působícími husitskými písněmi. Válečné hordy husitů a táboritů a jejich touha a nadšení po změně tvořily dějiny. Bojové písně husitů před každou bitvou otřásaly sebevědomím nepřátel a pomáhaly jím vítězit. Tyto písně zazní ve velmi netradičních, bubnových aranžích na letošním Sletu,” řekl umělecký vedoucí Sletu bubeníků Pavel Fajt.

Vstupenky jsou za 340 Kč v síti Ticketportal a na pokladně Lucerna Music Baru.

Reklama

Výběr článků

Načítám