Hlavní obsah

Filmové premiéry: Lichožrouti, Ostravak Ostravski, Toni Erdman, Devátý život Louise Draxe a další

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupují do kin dva české filmy - vydařený animovaný rodinný snímek Lichožrouti a nevydařený pokus o komedii Ostaravak Ostravski. Komediální senzací letošních Cannes byl německý film Toni Erdmann. Tom Cruise se po čtyřech letech vrací jako Jack Reacher a ve filmu s podtitulem: Nevracej se. Monsieur Chocolat je životopisný příběh prvního černošského klauna. Krásné dny v Aranjuez je novinka Wima Wenderse. Jamie Dornan hraje hlavní role v thrilleru Devátý život Louise Draxe.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 42. týden

Článek

Lichožrouti

Trailer k filmu Lichožrouti Video: Falcon

Populární trilogie spisovatele Pavla Šruta a ilustrátorky Galiny Miklínové o novém živočišném druhu lichožroutů, tedy požíračů ponožek, dostala filmovou podobu a pod názvem Lichožrouti se v ní setkáme s populárními Hihlíkem, Žiletkou, Padrem a dalšími.

Lichožrouti, Česko/ Slovensko/ Chorvatsko 2016, 83 min., režie: Galina Miklínová, hrají: Kryštof Hádek, Marek Taclík, Tatiana Vilhelmová Ondřej Trojan, Matěj Ruppert, Jolka Krásná a další.

Ostaravk Ostravski

Trailer k filmu Ostravak Ostravski Video: Bohemia MP

Na motivy populárního blogu a knih Deníky Ostaravaka vznikl film, jehož hlavní postavou je horník, který zachránil kolegy ze závalu a stal se mediální i pracovní hvězdou. Sled scén z jeho života začiná jako situační komedie, postupně se  mění na pokus o satiru a rodinné melodrama, a vrcholí jako sociální agitka.

Ostravak Ostravski, Česko 2016, 90 min., režie: David Kočár, hrají: Igor Chmela, Jitka Smutná, Jan Vondráček a další.

Toni Erdman

Trailer k filmu Toni Erdmann Video: Film Europe

Život učitele Winfrieda Conradiho uplývá v naprosté rutině. Poté, co mu zemře jediný věrný druh, slepý pes, se rozhodne investovat veškerou pozornost do své dcery Ines, která vše podřídila kariéře. A čeho nemůže dosáhnout jako neúspěšný otec, toho může docílit jeho neforemné alter ego, německý ambasador a životní kouč Toni Erdmann.

Toni Erdman, Německo/ Rakousko 2016, komedie, režie: Maren Ade, hrají: Peter Simonischek, Sandra Hüllerová, Lucy Russellová, Vlad Ivanov, Hadewych Minis a další.

Jack Reacher: Nevracej se

Trailer k filmu Jack Reacher: Nevracej se Video: CinemArt CZ

Jack Reacher je jeden z nejdrsnějších detektivů, jaké filmový svět zná, navíc ho zdobí pronikavý intelekt a tvář Toma Cruise. Stejně neodolatelná je ovšem jeho schopnost z kohokoliv cokoliv vymlátit. Tentokrát bude muset z maléru vysekat obviněnou ženu.

Jack Reacher: Nevracej se, USA 2016, akční, 116 min., režie: Edward Zwick, hrají: Tom Cruise, Cobie Smuldersová, Robert Knepper, Danika Yaroshová a další.

Monsieur Chocolat

Trailer k filmu Monsieur Chocolat Video: AČFK

Francouzský herec Omar Sy, jehož popularita raketově vylétla veleúspěšnou komedií Nedotknutelní, hraje titulní roli v životopisném filmu o prvním černošském klaunovi.

Rafael Padilla přezdívaný Chocolat se narodil mezi lety 1865 a 1868 jako kubánský otrok, ale utekl a jako klaun se dostal až na vrchol slávy v samotné Paříži.

Monsieur Chocolat, Francie 2016, životopisný, 119 min., režie: Roschdy Zem, hrají: Omar Sy, Thiérrée, Noémie Lvovsky, Fréderic Pierrot a další.

Krásné dny v Aranjuez

Trailer k filmu Krásné dny v Aranjuez Video: CinemArt CZ

Muž a žena sedí u stolu pod stromy, okolo nich proudí lehký, letní vánek. V dáli se rýsuje silueta Paříže. Mezi ženou a mužem křižují otázky i odpovědi. O sexuálních zkušenostech, o dětství a vzpomínkách, o podstatě léta, o rozdílech mezi mužem a ženou, mezi ženskou perspektivou a mužským vnímáním. V domě přiléhajícím k terase sedí spisovatel představující si tento dialog a píše. Nebo je to jinak?

Krásné dny v Aranjuez, Francie/ Německo/ Portugalsko, 2016, 97 min., režie Wim Wenders, hrají: Reda Katebová, Sophie Seminová, Nick Cave a další.

Devátý život Louise Draxe

Trailer k filmu Devátý život Louise Draxe Video: Bioscop

Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie...

Devátý život Louise Draxe, Kanada/ VB/ USA, thriller, 108 min., režie: Alexandre Aja, hrají: Jamie Dornan, Aaron Paul, Sarah Gadon, Oliver Platt a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám