Hlavní obsah

Matásek bude podle Primy retro sexsymbol. Ve starém ruském autě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuto neděli večer začíná na Primě český seriál Polda, jehož hlavním hrdinou je policajt ze staré školy (David Matásek). Televize dokonce tvrdí, že stvořila nový „sexsymbol“.

Upoutávka na seriál PoldaVideo: Prima TV

 
Článek

Úvodní zápletka je poněkud bizarní. Poručík Michal Bříza se po dvaceti letech v kómatu vrací do práce. Nezná mobilní telefony, internet, DNA analýzy ani svou dceru. Manželka už dávno žije s někým jiným.

David Matásek ale neztrácí sebevědomí, v kožené bundě túruje padesát let starou ruskou mašinu, tváří se drsně a pronáší hlášky jako: „Vypadá to, že jsem poslední férovej polda.“ Jako detektivku Poldu patrně nikdo brát vážně nebude, ale pokud bude hodně legrační, může se uchytit.

Tvůrci neskrývají, že seriál se snaží napodobit americký žánr policejních „buddy movies“, k jehož legendám patří Smrtonosná zbraň nebo Starsky a Hutch. Většinou se v něm vyskytují dva rozdílní kolegové, kteří spolu nechtějí spolupracovat, ale jsou k tomu donuceni. Mezi hádkami a přestřelkami pak vyroste velké přátelství. V tomto seriálu hraje mladšího parťáka, uhlazeného Andreje, Igor Orozovič.

Foto: Prima

Ze seriálu Polda

Foto: Prima

David Matásek a Igor Orozovič

Foto: Prima

David Matásek

Výrobní ředitelka Primy Lucia Kršáková k seriálu řekla: „Jsme přesvědčeni, že jsme v případě obsazení Davida Matáska měli neskutečně šťastnou ruku. Je úplně odlišný, než jak ho má valná většina diváků zafixovaného. David zraje doslova jako víno a v nové roli je velmi přesvědčivý a charismatický. Neskromně si troufnu říct, že jsme pro ženy stvořili nový sexsymbol a pro chlapy někoho, s kým nebudou mít žádný problém se ztotožnit.“

Reklama

Výběr článků

Načítám