Hlavní obsah

Slza představila knihu se zákulisními i koncertními fotkami

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trhu se před několika dny objevila fotokniha Slza obrazem. Na členy popové kapely Slza, Petra Lexu a Lukáše Bundila, nahlíží objektivem fotografa Jindřicha Kodíčka, jenž je zachytil z větší blízkosti a odhalil tak chvíle, které byly fanouškům doposud skryty. Publikace je doplněna o dosud nezveřejněné biografické texty a velký rozhovor.

Foto: Jinřich Kodíček, Universal Music

Petr Lexa a Lukáš Bundil, tedy Slza, na Kodíčkově snímku.

Článek

Dalším překvapením je dvacet zlatých kupónu, které muzikanti osobně ukryli v knize, a s jejichž nálezci stráví speciální den. Fotoknihu pokřtí 2. listopadu v pražském Megastore Bontonland, a pak se vydají za svými fanoušky do regionů, kde bude pokračovat Katarze Tour 2016.

„Neodmyslitelnou součástí image každé kape­ly je fotografie. Vždycky nás fascinovaly velké klasické kapely jako Beatles nebo Roll­ing Stones, které s sebou neustále měly svého dvorního fotografa. Ten je fotil nejen během koncertů, ale i při běžných denních situacích, v zákulisí, v soukromí, všude. Fanoušci tak mohli vidět své oblíbence i jinak než jen v záři reflek­torů,“ vysvětluje Bundil záměr vzniku fotoknihy.

„Slza je splněný sen. Slza je kapela a zároveň prostředek, jak sdělit emoce. Smutné i veselé. Stejně jako slzy. Již od jejího založení se snažíme přemýšlet koncepčně. Nejen nad hudbou nebo texty, ale neméně důležitá je pro nás forma, jakou to sdělíme - tedy image, grafika,“ dodává.

Za fotografiemi stojí talentovaný Jindřich Kodíček, který s kapelou začal spolupráci počátkem roku 2016. Doprovázel ji na koncertech, setkáních s fanoušky, ve studiu, ale i ve volných chvílích.

„Fotografoval jsem už hodně lidí, podílel se na mnoha projektech, ale ještě nikdy jsem nepracoval na něčem tak intenzivním, jako kniha Slza obrazem. Ano, bylo to hodně silné,“ vzpomíná Kodíček.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám