Hlavní obsah

V Praze večer zazpívá PJ Harvey

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedna z nejosobitějších rockových zpěvaček posledního čtvrtstoletí PJ Harvey vystoupí ve čtvrtek ve Foru Karlín v rámci turné k aktuálnímu albu The Hope Six Demolition.

Článek

Angličanka Polly Jean Harvey se sice celou svou kariéru snažila neustrnout a měnila přístup, vždy však byla temná, syrová a rozervaná. Drsný byl už její debut Dry z roku 1992, ovlivněný temným postpunkem. O jejím zaměření vypovídají už lidé, s nimiž hraje. Kromě kytaristy Johna Parishe s ní skoro po celou kariéru hraje Mick Harvey, jenž doprovázel Nicka Cavea. S proslulým Australanem si zazpívala dva duety na albu Murder Ballads.

Záběr je však širší, na experimentálně laděném albu z roku 2000 Stories from the City, Stories from the Sea hostoval Thom Yorke z Radiohead. Na desce White Chalk z roku 2007 si ní hrál kytarista Eric Drew Feldman ze skupiny Magic Band Captaina Beefhearta. A pojetí tohoto drsného experimentátora s ryčným hlasem přetavujícího blues ovlivnilo její vokální projev.

Aktuální album vznikalo částečně před očima publika, které se mohlo dívat, jak je natáčí. Opět je politické, zabývá se stavem světa.

Od předchozích turné se však současné liší, i když její dva klíčoví spoluhráči na desce nechybí, bicí nahradily perkuse.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám