Hlavní obsah

První ukázka z filmu Miluji tě modře je venku

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Producent a režisér Miloslav Šmídmajer představuje první upoutávku svého nového filmu Miluji tě modře, který uvede do kin společnost Bioscop 26. ledna 2017.

Upoutávka na film Miluji tě modřeVideo: Bioscop

 
Článek

Romantická komedie vzniká podle scénáře Jaroslava Papouška (1929–1995), jehož filmy, které psal pro Miloše Formana, jako Černý Petr a Lásky jedné plavovlásky nebo série komedií o rodině Homolkových, kterou i sám režíroval, se staly doslova kultovními.

Foto: Bioscop

Václav Jílek a Denisa Nesvačilová.

Hlavní postavou nové komedie je sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta (Václav Jílek). Blíží se Kristovým létům, jeho život by tedy už měl mít ustálenou podobu a pevné obrysy. Jenže Bárta právě teď prožívá docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou posedlou jógou (Táňa Medvecká), nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem (Vladimír Kratina).

Až jednou objeví ve výloze luxusního pražského klenotnictví krásnou aranžérku Terezu (Denisa Nesvačilová) – tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. O to víc, že Tereza chodí s artistou, raplem a žárlivcem Igorem (Rosťa Novák).

Reklama

Výběr článků

Načítám