Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Gabčík a Kubiš? Nezájem. Anthropoid propadl

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi nemají zájem o historický film Anthropoid, který právě vstoupil do kin. Za premiérový víkend si snímek o atentátu na Heydricha vybralo jen 24 740 lidí. Spadl tak hned na třetí místo.

Foto: KVIFF

Film Anthropoid

Článek

Přestože atentát na Heydricha je známá událost a válečná tematika jistě má svou stálou diváckou základnu, film není pro dnešní Čechy dostatečně lákavý.

Masového diváka může odpuzovat nejen závažnost tématu, ale také to, že režisér Sean Ellis obsadil do rolí parašutistů Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka anglicky hovořící zahraniční hvězdy Cilliana Murphyho a Jamieho Dornana. To příběhu v očích Čechů zrovna moc nepřidává, a přičteme-li značně nevěrohodné milostné pletky s Aňou Geislerovou, může být výsledný dojem z filmu, který Ellis jinak pojal poctivě, rozpačitý.

Nejvíce diváků zvolilo o víkendu fantasy slavného režiséra Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Hrdina Jake v něm objeví  kouzelný sirotčinec. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti i jejich strašlivé nepřátele. Nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná „podivnost” může zachránit jeho přátele.

Na druhém místě skončilo pokračování trampot Bridget Jonesové, která se konečně dočká dítěte. Bohužel si ale není jistá, se kterým nápadníkem má radostnou událost slavit.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti50 813
2.1.Dítě Bridget Jonesové31 339
3.-Anthropoid24 740
4.4.Tajný život mazlíčků11 741
5.2.Čapí dobrodružství9 961
6.-Deepwater Horizon: Moře v plamenech7 244
7.3.Prázdniny v Provence7 088
8.6.Sully: Zázrak na řece Hudson4 284
9.5.Sedm statečných3 974
10.8.Obr dobr2 695
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám