Hlavní obsah

Nové knihy: Dutka, DeMille, Gates i Harper

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový týden přinesl jak soubor povídek českého autora ukazující i zákruty života u nás po 2. světové válce, publikaci o první čs. republice. Nechybějí detektivky, humoristická kniha, komiks ani audiokniha věnovaná Karlu IV.

Článek

Edgar Dutka:

Matka vzala roha

Nové knihy

Autobiograficky laděné povídky volně navazují na knihu U útulku 5, v níž se autor vrací do roku 1948 a k útěku matky z republiky i ke svému pobytu v dětském domově. Pokračuje zkušeností z  Austrálii, kde se s ní mohl setkat. Vše vrcholí pohledem stárnoucího muže.

Prostor, 176 stran, 197 Kč

První republika 1918 – 1938

Nové knihy

První kniha Živé historie. Kolektivní práce nabízí 55 artefaktů – kopií unikátních historických dokumentů. K první republice máme tendenci vracet se s jistou nostalgií, přestože víme, že měla své nedostatky. Vidíme ji jako nadějný počátek vývoje československého státu.

Extra Publishing, 132 stran, 1490 Kč

Jan Karonová:

Veterinář z Mitfordu se žení

Nové knihy

V třináctém, a možná závěrečném díle ságy, zve autorka na farmu Meadowgate, kde dojde k velké události. Dooley a Lace se budou brát. Ten malý vzpurný chlapec si splnil cíl stát se veterinářem. A z Lace, zanedbávané dívky bez budoucnosti, se stala uznávaná malířka...

Vyšehrad, přeložila Vlasta Hesounová, 240 stran, 278 Kč

Nelson DeMille:

Zářivý anděl

Nové knihy

Mrazivý román proniká pod povrch nové studené války mezi Ruskem a Spojenými státy. John Corey odešel od protiteroristické operační skupiny a vrátil se domů do New Yorku. Sledování Vasilije Petrova, kryjícího se za funkci při OSN, představuje zdánlivě další rutinní úkol,

Kniha Zklín, přeložil Pavel Bakič, 362 stran, 389 Kč, e-kniha 199 Kč

Robert M. Gates:

Služba

Nové knihy

Autor, bývalý ministr obrany USA, se detailně zabývá peripetiemi vojenského působení v Iráku a Afghánistánu. Komentuje rovněž dění v Sýrii, Íránu, Izraeli či v Severní Koreji a seznamuje čtenáře se zákulisních jednání s Georgem W. Bushem i Barackem Obamou.

Host, přeložil Radovan Baroš, 631 stran, 549 Kč

Tom Harper:

Černá řeka

Nové knihy

Hledači pokladů – pět mužů a dvě ženy – putují amazonským deštným pralesem, aby našli bájné město zlata Paititi. S každým dalším dnem v nich sílí pocit ohrožení – snaží se někdo, aby se nevrátili? A co se stalo předchozí výpravě, která se do těch míst vydala očkovat indiány?

BB art, přeložil Roman Lipčík, 320 stran, 299 Kč

Jeff Linsay:

Rudý příliv

Nové knihy

Rudý příliv volně navazuje na předchozí příběh Billyho Knighta Tropická deprese. Vrah si s Knightem hraje jako kočka s myší… Také v této knize autor využívá svůj vytříbený ironický styl vyprávění.

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 240 stran, 299 Kč

Josef Bernard Prokop:

Karel IV.

Nové knihy

V podání Jiřího Dvořáka můžeme zažít peripetie života i vlády Karla IV., včetně jeho vztahu „k následníkovi Václavovi i k ostatním synům z dalších manželství, i vůči levobočkovi.

OneHotBook, 4 x CD mp3, 31, 21 hodin, 329 Kč

Ed Brubaker, Michael Lark a Greg Rucka:

Gotham Central 1: Při výkonu služby

Nové knihy

Gothamský policejní sbor ve dne v noci řeší chaos, který zbývá po Batmanově osamělé válce proti zločinu. Poté však v komiksu jednoho z nich zabije Mister Freeze a celý okrsek se pouští do závodu s časem, aby superpadoucha dostal bez pomoci Temného rytíře.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 240 stran, 499 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám