Hlavní obsah

V Praze i v Brně chystají festival kávy

Novinky, Taťána Marenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní den kávy připadá každoročně na 1. říjen. Největší česká města k této příležitosti pravidelně věnují jednomu z nejoblíbenějších nápojů světa bohatý několikadenní program. Brněnský festival se koná první říjnový týden, v Praze je pak kávě věnován 22. a 23. říjen.

Foto: Profimedia.cz

V Praze a Brně představí v říjnu nejmodernější metody přípravy kávy.

Článek

Brno se prezentuje jako město s největší koncentrací kaváren v České republice a Týden kávy se v něm letos uskuteční již pošesté. V rámci festivalu se na mnoha místech budou konat přednášky, workshopy, soutěž baristů i kávový trh.

V předvečer festivalu se v moravské metropoli v Knihovně Jiřího Mahena uskuteční autorské čtení Jozefa Augustína z jeho knihy U kávy o kávě a kávovinách, která poprvé vyšla již před šestnácti lety a v září se dočkala aktualizovaného vydání.

Prague Coffeee Festival se letos uskuteční popáté a bude se konat v prostorách Kafkova domu. Festival, kladoucí si za cíl zejména další rozvoj kávové kultury v zemi, nabídne návštěvníkům kromě přednášek, ochutnávek a dalších kávových kratochvílí i kulturní a doprovodný program.

Daniel Kolský, zakladatel pražského festivalu, k této příležitosti uvedl: „Za posledních deset let vzniklo v České republice pozoruhodné množství lokálních pražíren i kaváren zaměřených na výběrovou kávu, což představuje značný kvalitativní posun. Je skvělé tuto zásadní změnu sledovat, a to především na regionální úrovni. Věřím a těším se, že tento trend bude v následujících letech pokračovat.“

K prvnímu říjnu a pražskému festivalu vychází také čtvrté vydání Knihy kaváren, která představuje nové i již zavedené svatostánky kávy po celé republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám