Hlavní obsah

Klasičtí AC/DC už neexistují, odešel zpěvák a teď i basák

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina AC/DC nás bavila svými riffy a svérázně praštěnou show zhruba čtyřicet let. Mnozí si ani nevšimli, že už v podstatě neexistuje. Definitivně odešel nejen zpěvák Brian Johnson, ale i baskytarista Cliff Williams.

Foto: acdc.com

Poslední původní člen skupiny Angus Young říká, že neví, co bude dál.

Článek

Cliff Williams na internetu definitivně potvrdil, že z AC/DC odchází. Naznačil to už v červenci. Celková nálada v kapele se v posledních letech zhoršila, stárnoucí Brian Johnson skoro neslyší a potřeboval odpočinek, bubeník Phil Rudd má zase problémy se zákonem. Není divu, že 66letý Williams je unavený a má toho všeho dost.

„Jsem zralý opustit tuhle cestu a dělat to, co dělávám mezi turné. Bereme si pár let volno a vím, jak s tím časem naložit... Jsem šťastný, potřebuju být se svou rodinou, uklidnit se,“ řekl muzikant.

Budoucnost AC/DC vypadá nejistě. Žádné turné není naplánováno, o desce se nemluví. Angus Young je jediným stálým a původním členem AC/DC. Náhradní zpěvák Axl Rose se sice části kritiky zalíbil, ale nejsou to už AC/DC, jde spíš o protahovanou nostalgii a vzpomínání na něco, co se nemůže vrátit.

I samotný Angus Young v srpnu připustil, že neví, jestli chce s takovou skupinou pokračovat. „Já nevím, zavázali jsme se dokončit turné, a kdo ví, jak se budu cítit pak,” sdělil magazínu RollingStone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám