Hlavní obsah

Filmové premiéry: Krycí jméno Holec, Café society, Sedm statečných a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Krycí jméno Holec se odehrává mezi Prahou a Vídní v dramatickém roce 1968. Novinka Woodyho Allena Café society zase v Hollywoodu a New Yorku třicátých let. Do kin přichází i moderní verze Sedmi statečných. Hudební dokument Pára nad řekou nahlíží do životů tří jazzmanů. Animované Čapí dobrodružství je o tom, kdo vlastně nosí děti. Mysteriózní hororový thriller má název Neon Demon.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 38. týden

Článek

Krycí jméno Holec

Trailer k filmu Krycí jméno Holec

Proměnlivá doba, která směřovala k událostem Pražského jara i srpnové okupaci, je rámcem pro moderní špionážní drama s milostnými motivy, jehož hlavní hrdinové jsou ve vypjatých společenských okamžicích postaveni před zásadní volbu mezi kolaborací a hrdinstvím.

Krycí jméno Holec, Česko/ Rakousko 2016, drama, 98 min., režie: Franz Novotny, hrají: Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Johannes Zeiler, Ondřej Brzobohatý a další.

Café society

Trailer k filmu Café Society

Film se odehrává ve světě hollywoodské smetánky i gangsterského nočního života New Yorku třicátých let. Jeho hrdinou je mladík, který přichází do Hollywoodu ke svému mocnému strýčkovi, ale časem se stane šéfem gangsterského nočního klubu v N.Y.

Café society, USA 2016, 96 min., režie: Woody Allen, hrají: Jesse Eisenberg, Kristen Stewartová, Blake Livelyová a další

Sedm statečných

Trailer k filmu Sedm statečných

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua, který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí.

Sedm statečných, USA 2016, dobrodružný, 130 min., režie: Antoine Fuqua, hrají? Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke a další.

Čapí dobrodružství

Upoutávka na film Čapí dobrodružstvíVideo: Freeman Ent.

Nejlepší doručovatel internetové společnosti, čáp Junior, má být zanedlouho povýšen, když náhodně aktivuje stroj na výrobu dětí a ten vyrobí rozkošnou holčičku. Junior a jeho kamarád Tulip, jediný člověk na Čapí hoře, závodí s časem, aby doručili své první dítě – na cestě, která by mohla pomoci k úplnosti nejedné rodině a vrátit čápům jejich původní poslání.

Čapí dobrodružství, USA 2016, animovaný rodinný, 87 min., režie: Nicholas Stoller a Doug Sweetland.

Pára nad řekou

Upoutávka na film Pára nad řekou Video: Bontonfilm CZ

Trumpetista Laco Déczi, saxofonista Ľubomír Tamaškovič a kontrabasista Ján Jankej kdysi uprchli ze Sověty okupovaného Československa na Západ, kde zazářili po boku renomovaných světových hudebníků a pustili se do jazzové války proti popu.

Pára nad řekou, Česko/ Slovensko 2016, hudební dokument, 83 min., režie: Filip Remunda a Robert Kirchhoff, účinkují: Laco Déczi, Ľubomír Tamaškovič, Ján Jankej.

Neon Demon

Upoutávka na film Neon DemonVideo: Film Europe

Jesse je mladá, krásná a uchází se o svých pár let slávy na módních molech v Los Angeles. „Kdo by chtěl zkyslý mlíko, když může mít čerstvý maso", utrousí na její adresu jedna ze závistivých kolegyň. Neonový puls fashion světa pohlcuje Jesse natolik, že přehlíží varovné signály. Za marnivými kulisami kultu krásy totiž dříme dávné zlo, které se živí nevinností.

Neon Demon, Francie/ Dánsko/ USA, horor, 117 min., režie: Nicolas Winding Refn, hrají: Elle Fanningová, Jena Malone, Keanu Reeves a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám