Hlavní obsah

Přežít vlastní rodinu dá zabrat, ukazuje trailer ironického Rodinného štěstí

Novinky, Stanislav Dvořák

Rodinné štěstí, vítězný film 51. ročníku karlovarského festivalu, představuje trailer. V úterý 4. října proběhne v pražském kině Lucerna slavnostní premiéra.

Trailer k filmu Rodinné štěstíVideo: Aerofilms

 
Článek

Maďarský film získal letos v Karlových Varech cenu za nejlepší film i cenu za herecký výkon v hlavní mužské roli pro režiséra Szabolcse Hajdua.

„Já vždycky pracuji tak, že si sám sebe představuji před kamerou, a tím pádem bylo pro mě hraní přirozené. Jen jsem tam teď stál doopravdy. Ale ocenění za nejlepší herecký výkon mě nesmírně překvapilo. Nepovažuji se za herce,“ komentoval výsledky karlovarské soutěže bezprostředně po vyhlášení Hajdu.

Ve filmu Rodinné štěstí musí dvě rodiny po určitou dobu obývat společný byt. To zákonitě budí konflikty a komické situace, které mohou většině lidí připomínat vlastní zážitky. I proto má Rodinné štěstí šanci oslovovat širší publikum.

Foto: KVIFF Distribution

Rodinné štěstí

„Film je stejně autobiografický jako jakékoli jiné umělecké dílo. Necítím neukojitelnou touhu mluvit neustále jen o sobě, ale jsou to problémy, které znám nejlépe, a protože se mě nejvíce dotýkají, dokážu o nich mluvit nejvýstižněji. Vycházím z toho, že jsem jen jedním z mnoha, a když mluvím o sobě, mluvím zároveň i o ostatních, protože naše problémy jsou si podobné,“ vysvětlil Hajdu.

Film Rodinné štěstí vstoupí do kin 6. října pod hlavičkou distribučního labelu KVIFF Distribution, ve kterém se spojují aktivity tří partnerů – Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, České televize a distribuční společnosti Aerofilms.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám