Hlavní obsah

ČT představila pokračování seriálu Doktor Martin

Právo, Eva Zajíčková

Miroslav Donutil a Gabriela Marcinková s režisérem Petrem Zahrádkou a producentem Vratislavem Šlajerem ze společnosti Bionaut tento týden představili druhou řadu seriálu Doktor Martin, která vstoupí na obrazovku České televize v neděli 28. srpna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Herec Miroslav Donutil

Článek

Úspěšný komediální seriál vznikl jako volná adaptace britské licence, přičemž čeští tvůrci přenesli originální příběh z britského přímořského městečka do Velkých Karlovic v podhůří Beskyd. První řadu loni sledovalo průměrně 1,3 mil. dospělých diváků.

„Překvapuje mě, jak moc si oblíbily doktora Martina děti. Nedávno mi asi pětiletý chlapeček citoval repliky mojí postavy. Vůbec nechápu, co se na něm dětem může líbit, vždyť je to morous,“ uvedl Miroslav Donutil, který hraje titulní roli protivného doktora, jenž se přestěhoval z Prahy do horské vesnice, aby nahradil místního praktika. Diváci se ho prý také často ptají, jak se vyvine vztah s místní učitelkou, kterou hraje Jitka Čvančarová.

„Chápu, že to vypadá divně, jak se ti dva pořád sbližují a pořád z toho nic není, ale to je prostě princip scénáře, diváci se musí nechat překvapit,“ dodal.

Zatímco v původním seriálu se postava Martinovy recepční vymění, v české verzi poněkud ztřeštěná Irena (Gabriela Marcinková) zůstává, získá diplom zdravotní sestry a plete se doktorovi do léčení.

V pokračování se objeví nové postavy, mimo jiné Vilma Cibulková coby lékařka Edita, dávná Martinova láska či Vojta Kotek jako kuchař Michal.

Práci českých scenáristů, kteří příběh přenesli do horského prostředí, britská televize ITV přijala a v rámci licence ji nabízí dalším televizím.

Seriál už byl adaptován ve Francii, Španělsku, Německu, Nizozemsku a Řecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám