Hlavní obsah

Hra o trůny končí, ale už přemýšlejí o podobné navazující sérii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní hit Hra o trůny osmou sérií skončí, potvrdila firma HBO. Zároveň ale televize připustila, že se této dobře vydělávající fantasy nechce úplně vzdát. Rádi by natočili něco podobného, možná se tak dočkáme dalšího prequelu nebo seriálu, který se bude jmenovat jinak, ale vypadat téměř stejně.

Foto: HBO

Hra o trůny

Článek

Programový ředitel HBO Casey Bloys uvedl, že tvůrci seriálu D. B. Weiss a David Benioff „mají konkrétní plán, kolik chtějí udělat dílů poslední řady”. Osobně by si přál deset, nechá to ale na nich. Sedmá řada má pouze sedm dílů, předchozí měla deset.

Bloys také potvrdil, že se stále baví o seriálu navazujícím na Hru o trůny, ale nic přesnějšího nedokázal říci.

„Mluvili jsme o tom a nejsem proti, ale muselo by to dávat smysl po umělecké stránce. Nejsem si jistý, jestli to chlapi dokážou, až budou chtít začít točit. Jsme tomu otevření, ale teď neexistuje žádný konkrétní plán,” uzavřel.

Hra o trůny je nejsledovanějším seriálem HBO. Šestou sérii podle údajů společnosti sledovalo v průměru 25 miliónů lidí (nepočítá se jen televizní premiéra, ale i přehrání ze záznamu apod.). Natáčení se momentálně poněkud zpozdilo a dalších dílů se tak nedočkáme v březnu, ale až příští léto.

Reklama

Výběr článků

Načítám