Hlavní obsah

Fanoušci Pink Floyd si vezmou 14 dní volno. Box s raritami má 27 disků

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na předvánoční trh vtrhnou Pink Floyd v listopadu s největším dárkovým boxem v dějinách této skupiny a možná i jakékoli jiné skupiny. Balíček The Early Years 1965–1972, který obsahuje raritní písně, dema, koncerty, videa a filmy, se skládá z 27 disků.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Rick Wright, Roger Waters, Syd Barrett a Nick Mason v roce 1967

Článek

Celkem se skalní příznivci dnes již neexistující rockové legendy dočkají kromě hudby asi 15 hodin videomateriálu. Audiočást představuje asi 130 tracků (přibližně 12 hodin záznamu) a nabídne prý dostatek dosud nevydaného materiálu.

Zvláště vydavatel upozorňuje na dvě dílka Syda Barretta Vegetable Man a In the Beechwoods. Koncertního materiálu – také dosud oficiálně nevydaného – má být asi sedm hodin. Vše se vejde do sedmi krabic, které se prý budou prodávat od roku 2017 i odděleně.

Foto: Profimedia.cz

Pink Floyd

První z nich se zabývá lety 1965–1967 a jmenuje se Cambridge St/ation. Věnuje se všemu, co souviselo se Sydem Barrettem – dema, singly, rarity a BBC sessions. Jedno z CD je kopií vzácného vinylu 1965: Their First Recordings, kde se vyskytují Rado Klose a Juliette Gale.

Krabice Germin/ation mapuje rok 1968, Dramatis/ation rok 1969, Devi/ation 1970, Reverber/ation 1971 a Opfusc/ation 1972. Poslední díl Continu/ation obsáhne různé rarity z BBC a tři celovečerní filmy The Committee, More a La Vallée.

Cena toho všeho ještě nebyla stanovena, ale není třeba pochybovat o tom, že box bude skandálně drahý. Proto už teď chystají také levnou variantu v podobě dvoudiskové verze The Early Years – Cre/ation.

Reklama

Výběr článků

Načítám