Hlavní obsah

Zločin a trest s Palahniukem i Coetzeem

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacátý ročník Festivalu spisovatelů Praha si zvolil jako téma Zločin a trest. Války, prostředí rasismu a xenofobie, mediální útok na lidskou psychiku, falešné ohňostroje politických proklamací – to vše jsou problémy, které odkazují k širokému spektru otázek.

Foto: ČTK

Jen Lien-kche, čínský mistr fantaskní satiry

Článek

Hlavní program se uskuteční ve dnech 7. až 10. října na několika místech v Praze. V sobotu 8. října budou například v sále Valdštejnského paláce diskutovat americký literární provokatér Chuck Palahniuk, egyptský básník Mohamed Metwalli a alžírský spisovatel a novinář Kámel Daúd, laureát francouzské Goncourtovy ceny.

V neděli 9. října se k nim přidá Jen Lien-kche, čínský mistr fantaskní satiry, který byl za své dílo vyznamenán Cenou Franze Kafky. Diskusi mezi autory a publikem budou moderovat spisovatel a ekonom Tomáš Sedláček, politolog, spisovatel Petr Drulák, publicista a novinář Petr Vizina a sinoložka Zuzana Li.

Vše vyvrcholí 18. října v klášteře sv. Anežky České autorským večerem jihoafrického a australského autora J. M. Coetzeeho, laureáta Nobelovy ceny za literaturu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám