Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Dinosauři, horor a Hřebejkova Učitelka

Novinky, Stanislav Dvořák

Na první příčce žebříčku návštěvnosti kin je pořád animovaná Doba ledová: Mamutí drcnutí. Druhé místo patří hororu Zhasni a zemřeš, třetí domácí Učitelce.

Foto: Cinemart

Doba ledová: Mamutí drcnutí

Článek

Ve filmu Doba ledová: Mamutí drcnutí opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár nových. Přichází mamuti Manny, Ellie a Broskvička, Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. Veverčák Scrat ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud málem ohrozí svět. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických katastrof. Což vede i k zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou míří asteroid.

Americký horor Zhasni a zemřeš nabízí nenáročnou duchařskou zábavu. Rebecca v dětství viděla strašidla a její bratříček Martin nyní prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. „Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení,“ vyhrožují tvůrci hororu.

Foto: KVIFF

Jan Hřebejk: Učitelka

Do první trojice patří i Učitelka Jana Hřebejka. Příběh z osmdesátých let vypráví o učitelce, která na bratislavské základce drobným terorem mučí rodiče. Cítí se jistá v kramflecích díky postavení ve straně a vyžaduje různé služby zdarma.

Soudružku učitelku Drazděchovou hraje výborná Zuzana Mauréry. Už její vzhled a gesta dodávají filmu polovinu bodů. Jde o nepříjemný dobový typ, který by se dal shrnout jako „kudrnatá trvalá, hnědé punčocháče, přetvářka a jedovaté poznámky“. Je zdánlivě milá a srdečná, ale jakmile jí kdokoliv odmítne sloužit, vypluje na povrch její skutečná povaha - zakomplexovaná, mstivá a prolhaná.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Doba ledová: Mamutí drcnutí39 124
2.-Zhasni a zemřeš23 224
3.21.Učitelka11 827
4.2.Hledá se Dory10 771
5.5.Podfukáři 25 000
6.4.Den nezávislosti: Nový útok4 695
7.3.Legenda o Tarzanovi4 621
8.8.Tohle je náš svět3 780
9.6.Než jsem tě poznala3 708
10.12.Teorie tygra3 291
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám