Hlavní obsah

Brod 1995 bude hudební oslavou 22 ročníků Rock for People

Novinky, Stanislav Dvořák

Na počest 22 let festivalu Rock for People, který proběhl i začátkem letošního července, se uskuteční 20. srpna jednodenní festival Brod 1995 na českobrodském atletickém stadiónu Na Kutilce.

Foto: Monkey Business

Monkey Business

Článek

Brod uvítá kapely, které na Rock for People vystupovaly už před mnoha lety, ale nepůjde jen o vzpomínání, dramaturgie je namíchaná s nejnovějšími objevy domácí scény. Vedle klasiků funku Monkey Business, valašských nostalgiků, skupiny Mňága a Ždorp a humoristů Mig 21 s Jiřím Macháčkem či Plexis a 100 zvířat se objeví mladá generace.

Zazpívají Aneta Langerová, která kdysi v Českém Brodě vystoupila na svém prvním festivalu, elektroswingoví Mydy Rabycad nebo stále populárnější Zrní.

Foto: LMB

Mydy Rabycad

„Dvacetiny u nás oslaví Wohnout, zahraje Mňága a Žďorp, ale také skvělí Mydy Rabycad, kteří si poté, co během uplynulých tří měsíců stihli nadchnout korejské fanoušky a zahrát úspěšně v Glastonbury, vybojovali místo v line-upu Na Kutilce,” poznamenal jeden ze zakladatelů festivalu Rock for People Petr Fořt.

„Děti, které byly na Rock for People počaty v jeho prvních ročnících nebo vzešly z festivalových lásek, se na něj nyní vracejí jako nová krev. Zážitky, přátelství, příběhy, historky, neopakovatelná atmosféra nás navzájem spojují.”

Festival nabídne i malé muzeum Rock for People se stovkami údajně „cenných, takřka sběratelských artefaktů“.

Lístky na festival Brod 1995 jsou za 400 korun v prodeji přes GoOut.cz. Více informací na www.brod1995.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám