Hlavní obsah

Ghostbusters mohou ztroskotat na tom, že čínský cenzor nemá rád duchy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ghostbusters mají v USA relativně slušný úspěch, ale samotná americká kina tak drahý film nezaplatí. Producenti teď s obavami pozorují, co se bude dít v Asii.

Foto: Falcon

Kristen Wiigová ve filmu Krotitelé duchů

Článek

Za první víkend obnovená série Ghostbusters vydělala zhruba 46 miliónů dolarů, náklady společnosti Sony se neoficiálně odhadují na 150 miliónů. Film ještě neschválili čínští cenzoři a to může být problém. I když Evropa a Amerika chápou Ghostbusters jako praštěnou komedii, nad kterou není třeba moc přemýšlet, čínští cenzoři bývají velmi citliví na duchy a záhrobí. Tamní myšlení je jiné, spousta Číňanů je i v dnešní době velmi pověrčivá.

Režisér Paul Feig podle serveru the Playlist uvedl, že film by potřeboval vydělat celosvětově 500 miliónů dolarů, což ještě zdaleka nemá. Šéf distribuce společnosti Sony Rory Bruer už poněkud předčasně září optimismem a nechal se slyšet, že uvažuje o dalším pokračování.

Foto: Falcon

Nové krotitelky duchů

V aktuálním díle nezůstalo z klasických ghostbusterských filmů téměř nic, oblíbené postavy zmizely a tým krotitelů duchů tvoří samé ženy, což před časem vyvolalo překvapivě silnou vlnu internetové nenávisti.

Producent a režisér Ivan Reitman dříve mluvil o jiném filmu, kde by hráli Channing Tatum a Chris Pratt. Ten nevznikl, ale nikdo neví, jestli se ve studiu nepohnou ledy a zase se k odloženému projektu nevrátí, jak se stalo už u mnoha filmů.

Reitman uvedl, že se na tom příběhu osobně nepodílel, ale studio najalo scenáristu, který část filmu napsal. Poté se hlavouni rozhodli, že scénář není dobrý, a odklepli druhou verzi.

V ČR bude uvedena 28. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám