Hlavní obsah

Nové knihy: Cibula, Slavík, Tylerová, Lenormand i Ludlum

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořád vycházejí novinky. Připomínající olympiádu, oživující soudce Ti, uvažující nad fenoménem Islámský stát. A samozřejmě i audiokniha a komiks.

Článek

 Václav Cibula, Herbert Slavík

 Olympijský rok, devět příběhů, devět cest ke slávě

Nové knihy

Unikátní cyklus časosběrných dokumentů, které nahlížejí do života devíti olympioniků. Pozornosti neunikli Simona Baumrtová, Anežka Drahotová, Josef Dostál, Vavřinec Hradilek, Alexander Choupenitch, Jiří Ježek, Lukáš Krpálek, David Svoboda ani Lucie Šafářová.

Radioservis, 194 stran, 269 Kč

Anne Tylerová:

Špulka modré nitě

Nové knihy

Rodina Whitshankových oplývá nepopsatelným nádechem výjimečnosti. V příbězích, které jednotliví protagonisté vyprávějí sobě i jiným, odhalují jen část pravdy – a některé kousky skládačky vyplouvají na povrch až po mnoha letech.

Ikar, 296 stran, 349 Kč

Frédéric Lenormand:

Tajemství čínské zahrady

Nové knihy

Soudce Ti přišel o paměť. Odjíždí na venkov a útočiště nalézá v zahradě, kterou si nechal postavit obchodník s čajem. Přitom musí řešit hádanky – kdo jsou tajemní hosté: dvorní dáma, slavný malíř či taoistický zahradník, který po ní rozesel záhadné symboly?

Garamond, přeložila Vlasta Misařová, 264 stran, 260 Kč

Robert Ludlum:

Bourneovo ultimátum

Nové knihy

Během slavnosti, kam byli pozváni telegramem, se dva muži stávají svědky brutální vraždy. Telegram byl podepsán jménem Jason Bourne, a protože oba muži znají pravou Bourneovu totožnost, uvědomí si, že vraždil jeho zapřisáhlý nepřítel Carlos zvaný Šakal.

Domino, přeložil Dalibor Míček, 808 stran, 349 Kč, e-kniha 179 Kč

Dominik Landsman:

Deníček moderního fotra 2

Nové knihy

Jak dostat „tatínka“ do ošetřovny? Nebo spíš do sanatoria pro choromyslné… Pokračování trablů a lapsů otce v domácnosti, který vzpomíná na dobu, kdy synek jen ležel na zádech a řval. Jenže Čeněk už chodí, mluví a přemýšlí, čím by svého otce konečně dostal do blázince.

OneHotBook, čte Filip Švarc, CD mp3, 56:48 hodin, 249 Kč

Joby Warrick:

Vzestup islámského státu

Nové knihy

Islám, Střední a Blízký východ, sunnité, šíité, sektářské násilí. Pro laika věci nesnadné k pochopení, kniha však může být průvodcem. Na pomezí žurnalistiky a beletrie přináší čtivé vyprávění, díky němuž se z exoticky znějících jmen stanou důvěrně známé postavy.

Jota, přeložil Martin Doleček, 416 stran, 398 Kč, e-kniha 259 Kč

Eva Krátká:

Pojmy, kategorie a typologie ve světovém kontextu

Nové knihy

Přes reflexi různých kontextů evropských avantgard a rozbor dobových teorií vnímá autorka vizuální poezii jako neohraničený umělecký proud, vyjadřující se celou řadou uměleckých prostředků. Práce předkládá i návrh typologie poetik českých tvůrců.

Host, 229 stran, 269 Kč

Richard Stark, Darwyn Cooke:

Parker: Lovec

Nové knihy

Legendární kniha Richarda Starka (alias Donalda Westlakea) v komiksovém zpracování cenami ověnčeného Darwyna Cooka. Klasika kriminálky, příběh pomsty s nelítostným zločineckým profesionálem známým jako Parker, v nádherném stylovém provedení.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 144 stran, 479 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám