Hlavní obsah

Filmové premiéry: Tohle je náš svět, Líná zátoka, Neónový býk a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Karlových Varů do kin míří vítěz Divácké ceny Práva Tohle je náš svět a další dva filmy: Líná zátoka a Neónový býk. Již popáté se děti vydají do Doby ledové, která má tentokrát podtitul Mamutí drcnutí. O tom, že pro lásku se někdy i vraždí, je akční komedie Pan Dokonalý. Třeskutá francouzská komedie se jmenuje Bláznivá pětka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 27.týden

Článek

Tohle je náš svět

Upoutávka na film Tohle je náš světVideo: Aerofilms

Hluboko v lesích vychovává svérázný a charismatický otec svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná cesta, při které jsou zásady volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám běžného světa.

Tohle je náš svět, USA 2016, tragikomedie, 119 min., režie: Matt Ross, hrají: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Islerová, Annalise Basso a další.

Líná zátoka

Upoutávka na film Líná zátoka Video: Aerofilms

Po miniséri Malej Quinquin uvádí francouzský režisér Bruno Dumont zdivočelou komedii a retro detektivkou v jednom. Líná zátoka odehrávající se v nádherně nasnímaných exteriérech severní Francie ukazuje, že i Francouzi si umí dělat legraci sami ze sebe a představí slavné herce ve velmi neotřelých hereckých polohách.

Líná zátoka, Francie 2016, komedie, 122 min., režie: Bruno Dumont, hrají: Fabrice Luchini, Juliette Binocheová, Valeria Bruni Tedaschiová, Jean-Luc Vincent a další.

Neónový býk

Upoutávka na film Neonový býkVideo: Aerofilms

Pohledný kovboj Iremar, tanečnice Galega a její malá dcera Cacá žijí v divokém a smyslném světě brazilského rodea. Domovem provizorní rodiny je náklaďák, ve kterém převážejí býky na další štace. Životy lidí a zvířat se na brazilském venkově prolínají v živočišné směsi vášně a naděje.

Neónový býk, Brazílie 2015, drama, 101 min., režie: Gabriel Mascaro, hrají: Juliano Cazarré, Maeve Jinkings a další.

Doba ledová: Mamutí drcnutí

Upoutávka na film Doba ledová: Mamutí drcnutí Video: CinemArt CZ

V pátém díle potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego, vačičáci Crash a Eddie a samozřejmě veverčák Scrat. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa.

Doba ledová: mamutí drcnutí, USA 2016, animovaná komedie, 95 min., režie: Mike Thurmeier a Galen Tan Chu, v českém znění: Ota Jirák, Jiří Lábus, Tomáš Borůvka, Zdeněk Mahdal, Lucie Benešová a další.

Pan dokonalý

Upoutávka na film Pan Dokonalý Video: Bohemia MP

Martha se po bolestivém rozchodu setkává s mužem, který by mohl být tím pravým. Tedy jenom do momentu, než zjistí, že „Pan Dokonalý“  má jedno zásadní tajemství – je to excelentní nájemný zabiják, který ale místo určených obětí vraždí své zaměstnavatele. Než to však Martha zjistí, jsou už do sebe bezhlavě zamilovaní…

Pan Dokonalý, USA 2016, akční komedie, 95 min., režie: Paco Cabezas, hrají: Anna Kendricková, Sam Rockwell, Tim Roth a další.

Bláznivá pětka

Upoutávka na film Bláznivá pětka Video: Mirius FD

Pět kamarádů z dětství si užívá ve společném bytě v srdci Paříže díky velkorysosti jednoho z nich. Samuelův otec však nečekaně zastaví přísun peněz a Samuel, ve snaze neprozradit nepříjemnou situaci kamarádům, se pouští do riskantních projektů. Štěstí mu však nepřeje –  a nakonec mu nezbývá než přiznat pravdu a požádat kamarády o pomoc.

Bláznivá pětka, Francie 2016, komedie, 102 min., režie: Igor Gotesman, hrají: Pierre Niney, Francois Civil, Igor Gotesman, Pascak Demolon a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám