Hlavní obsah

Nové knihy: Sichinger, Pawlowská, De Buysser i Hardy

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní knižní novinky nás zavedou na Šumavu minulého století, na cesty současné hrdinky, do Berlína dávnější doby i do viktoriánské Anglie. A samozřejmě nechybí audiokniha ani komiks.

Článek

Martin Sichinger:

Poslední šumavská pastvina

Nové knihy

V roce 1918 dostává písecký poručík Reiner rozkaz potlačit povstání šumavských Němců, kteří se nehodlají smířit s existencí Československa. Netuší, že v květnu 1949 se bude muset jako nepřítel komunistického zřízení dostat přes hranici a jeho spojenci budou právě Němci.

65. pole, 328 stran, 268 Kč

Halina Pawlowská:

Cesta za láskou

Nové knihy

Láskyplný cestopis po místech, kde se dá zapomenout na smutek. Na Silvestra v roce 2016 se autorka rozhodla, že navzdory všemu bude šťastná. A jela na místa svých vzpomínek i tam, kde předtím nikdy nebyla. A objela nejen naši vlast, ale i půl zeměkoule.

Motto, 272 stran, 269 Kč

Pieter De Buysser:

Řezači kamene

Nové knihy

Berlín, malý plácek uprostřed města, na který nemá vláda kvůli byrokratické kličce žádný vliv. Na pozemku si kdysi dávno čtyři vlámské děti postavily kruhovou Zeď. Půl století z onoho místa bují krásné a vtíravé skalisko příběhů a hnutí do vnitrozemí i přes hranice států.

Argo, přeložila Adéla Ebel, 398 stran, 298 Kč

Bernhard Aichner:

Přítelkyně smrti

Nové knihy

Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a ona plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně.

Knižní klub, přeložila Dagmar Hoangová, 408 stran, 359 Kč

Tom Michell:

Co mě naučil tučňák

Nové knihy

Když Angličan Tom přijme místo učitele na argentinské internátní škole, netuší, že si tam z výletu propašuje tučňáka. Rychle se však ukáže, že s pernatcem Juanem Salvadorem je navzdory těžkým časům peronistické vlády velká legrace. Čte Kryštof Hádek.

OneHot Book, CD mp3, 6:30 hodin, 279 Kč

Thomas Hardy:

Tess z d’Urbervillů

Nové knihy

Román z viktoriánské doby se odehrává ve fiktivním jihoanglickém hrabství Wessex, hlavní hrdinkou je venkovská dívka Tess, jejíž upřímnost, citlivost a mravní nesmlouvavost naráží na pokrytecké konvence okolí a postupně vede k hrdinčině tragédii.

Argo, přeložila Marta Staňková, 492 stran, 298 Kč, e-kniha 148 Kč

Greg Capullo, Danny Miki a Scott Snyder:

Batman: Rok nula – Temné město

Nové knihy

Superpadoušský hádankář Riddler zhasl všechna světla v Gothamu a je jen otázkou času, než se pod rouškou tmy rozhodnou jednat i další kriminální živly. Batman a Jim Gordon jsou přinuceni spolupracovat, aby Gotham zachránili i před mužem přezdívaným Doktor Smrt.

Crew, 256 stran, přeložil Martin Antonín, 599 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám