Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Barevná zvířátka prostě vydělávají

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať jsou to veverky, lachtani nebo ryby, barevná zvířátka prostě vydělávají peníze. To v Hollywoodu pochopili dokonale, a proto natočili další animovaný zvířecí rodinný film Hledá se Dory. A zase je to první místo.

Foto: Falcon

Hledá se Dory

Článek

V disneyovském kasovním hitu Hledá se Dory se vrací modrá rybka Dory, kterou příznivci tohoto žánru důvěrně znají z předchozího dílu. Dory si vzpomene, že kdysi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá napříč oceánem do Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: Hank je nerudný chobotničák, Bailey samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba Naděje.

Druhé místo patří zfilmované videohře Warcraft. Hlavně Číňani jsou prý z trikové fantasy u vytržení. Jde o snímek, který běžnému divákovi, jenž si doma nemaluje mapy Azerothu, nic moc neřekne. Cílová skupina „nerdů” si určitě užije bitky rytířů, kouzelníků a jiných příšerek.

Třetí je americký film Podfukáři 2. Iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vrátili v druhém díle a na svém celosvětovém turné předvedli kousky „přesahující hranice lidského chápání“, tvrdí tvůrci.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Hledá se Dory78 325
2.1.Warcraft: První střet40 779
3.12.Podfukáři 219 960
4.2.V zajetí démonů 219 901
5.3.Alenka v říši divů: Za zrcadlem6 855
6.-Centrální inteligence4 681
7.4.Angry Birds ve filmu4 090
8.8.Teorie tygra3 297
9.5.Želvy Ninja 22 370
10.6.Správní chlapi2 278
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám