Hlavní obsah

Na letních shakespearovských slavnostech se objeví Tříska, Savka i Šteindler

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obsazení premiéry Večera tříkrálového, která 28. června zahájí letošní Letní shakespearovské slavnosti na Pražském hradě, odtajnila režisérka Jana Kališová se svým týmem na tiskové konferenci. Na scéně se objeví herci Marie Doležalová, Nela Boudová, Monika Timková, Josef Carda, Martin Pechlát či Petr Stach.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ve Večeru tříkrálovém se objeví (zleva) Milan Šteindler, Nela Boudová, Marie Doležalová i Václav Kopta

Článek

Václav Kopta a Milan Šteindler alternují postavu rytíře Tobiáše Říhala. „Je to takový věčně přiopilý bonviván,“ říká Kopta s tím, že si oba herci váží obsazení do shakespearovské inscenace, ačkoli jsou oba z nekamenných malých scén.

Letošní novinkou k 400. výročí úmrtí velkého alžbětince je i komponovaný večer Pocta Shakespearovi, v němž v úryvcích ze Shakespearových her a Sonetů vystoupí Jan Tříska. V anglickém originále uvede tragédii Richard III. Prague Shakespeare Company. A další letošní novinkou bude i ostravský Hamlet s Tomášem Savkou v titulní roli a v Praze a Brně i slovensko-česká inscenace Othella s Jozefem Vajdou.

Slavnosti nabídnou do 3. září v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě více než sto čtyřicet shakespearovských představení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám