Hlavní obsah

Muse se v sobotu představí v Praze

Právo, jaš

Britská rocková skupina Muse v sobotu 4. června vystoupí v Praze. V rámci svého Drones World Tour se po dvacáté hodině představí v O2 areně. V roli předskokana vystoupí britský objev posledních měsíců Jack Garratt.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Muse už v Praze hrála. V sobotu dorazí opět.

Článek

Na Drones World Tour vyrazili Muse již loni v květnu. Hrají na něm skladby ze všech svých sedmi alb, důraz ovšem kladou na loňský počin Drones. V Evropě kapela v rámci uvedeného turné absolvuje 91 koncertů. Celkově jich na celém turné plánuje odehrát 131.

Muse vznikli v roce 1994. V jejich čele stojí zpěvák a kytarista Matt Bellamy, dalšími členy jsou baskytarista Christopher Wolstenholme a bubeník Dominic Howard. Debutovali albem Showbiz (1999), na které navázali nahrávkou Origin Of Symmetry (2001).

Po ní následovala alba Absolution (2003), Black Holes And Revelations (2006), The Resistance (2009), The 2nd Law (2012) a Drones (2015). Všechna se dostala na první místo britského albového žebříčku, přičemž s tím posledním pokořili i americký albový žebříček Billboard 200.

Za nahrávku The Resistance získali Muse v roce 2011 cenu Grammy v kategorii Nejlepší rockové album. Na kontě mají i řadu dalších ocenění.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám