Hlavní obsah

Maellu inspirují lidská dramata

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maella je dvacetiletá písničkářka, jež se ve své tvorbě inspiruje surrealistickými filmovými motivy a lidskými dramaty. Jejich propojením se svými prožitky dává vzniknout osobitým písním na pomezí alternativního popu a rhythm and blues. V pátek představuje své první EP nazvané It Is Coming, které vychází na labelu Tranzistor. Jeho křest proběhne 12. června v pražské Malostranské besedě.

Foto: Tranzistor

Maella koncertovala v různých evropských klubech.

Článek

„Jsem inspirována neviditelnou tajemností v životech, která je zachycena třeba v seriálu Twin Peaks. Stejně tak se v mé muzice projevuje láska ke knihám, jako jsou Spalovač mrtvol Ladislava Fukse, Žert a Směšné lásky od Milana Kundery či Lolita Vladimira Nabokova,“ prozradila Maella.

Pražská rodačka vystudovala Anglické gymnázium (English College in Prague). Hudbě se věnuje od čtyř let, kdy začala zpívat v mezinárodním sboru International Choir of Prague. Koncertní zkušenosti má z open mic akcí v různých klubech Evropy.

Ve třinácti založila svou první kapelu, v níž hrála na baskytaru. Kromě první autorské nahrávky zveřejnila také videoklip ke svému prvnímu singlu Sometimes.

Reklama

Výběr článků

Načítám