Hlavní obsah

Cirk-Uff v Trutnově chystá lahůdkový víkend

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvacet představení sedmnácti souborů uvede o víkendu v pořadí šestý ročník festivalu nového cirkusu Cirk-Uff v Trutnově.

Foto: ČTK

Loňský ročník trutnovského festivalu Cirk-Uff

Článek

Největší událostí bude světová premiéra projektu Filament, který prostřednictvím cirkusových disciplín vypráví příběh mladých lidí inspirovaný hudbou i filmy 80. let minulého století.

„Zvukový doprovod odráží silné emoce dospívání, ale na rozdíl od jiných cirkusových show využíváme současné popové písně. Jsou zábavné a chytlavé, jací jsou i dnešní teenageři,“ říká americký autor a režisér projektu Joseph Pinzon, který je sám vynikajícím akrobatem.

Dalším lákadlem je i nová show oblíbeného cirkusového performera Davida Erikssona Pink On the Inside. Eriksson není na festivalu nováčkem, letos ale přináší nové podněty.

„Je to osobnost, která obecenstvo přímo fascinuje. A její součástí je i schopnost odhalit se, jít až na dřeň, což je podstatou nové show,“ říká ředitel festivalu Libor Kasík. Představí se ale i další soubory z USA, Švédska, Německa či z Francie.

Cirk-Uff prezentuje i českou novocirkusovou scénu. Letos se na trutnovském jevišti objeví mimo jiné i Bratři v tricku, kteří uvedou hned dva své projekty. A chybět nebudou ani představení pro děti.

„Cirk-Uff je tu pro všechny věkové kategorie,“ tvrdí Libor Kasík. Program začíná v pátek odpoledne a potrvá do nedělního večera. Představení se konají v polyfunkčním prostoru Uffo či pod šapitó i venku v jeho blízkosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám