Hlavní obsah

Bylo to krásné, ale stačilo. Mendes potvrdil, že bondovky už točit nebude

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér snímků Skyfall a Spectre Sam Mendes potvrdil, že další bondovku už nenatočí. Bond ho prý sice bavil, ale už mu to stačilo.

Foto: Profimedia.cz

Sam Mendes

Článek

„Bylo to neuvěřitelné dobrodružství, užil jsem si každou vteřinu, ale myslím, že přišel čas pro někoho jiného,” sdělil Mendes. „Jsem vypravěč příběhů a chci už taky dělat příběhy s novými postavami,” vysvětlil.

Americký server RollingStone ovšem připomněl, že Mendes už dříve říkal, že končí, a zase se vrátil. V roce 2013 po Skyfallu vydal prohlášení, že udělal velmi těžké rozhodnutí a nepřijal nabídku točit další díl.

Foto: Forum Film

Daniel Craig v novém filmu Spectre.

Také představitel hlavní role Daniel Craig se už dříve zmínil, že by se s postavou rád rozloučil, ale oficiálně zatím žádný nový Bond neexistuje. Spekulovalo se o jménech jako Tom Hiddleston, Idris Elba a Jamie Bell.

Mendes neprozradil, jestli Craig končí a kdo by ho měl nahradit. Poznamenal jen obecně, že v tom „není žádná demokracie“.

„Není to X-Factor, není to referendum EU, nejde o volbu lidu. Producentka Barbara Broccoliová rozhodne, kdo bude další Bond. Tečka,“ řekl režisér.

Reklama

Výběr článků

Načítám