Hlavní obsah

Divadlo byla vůbec první píseň kapely Mirai

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma týdny poslala frýdeckomístecká trojice Mirai do světa nový videoklip. Byť jde o její třetí singl, je písnička Divadlo vůbec první, kterou kapela složila. Bylo to v roce 2014.

Foto: Universal Music

Skupina Mirai při natáčení videoklipu k písničce Divadlo

Článek

„Tenkrát ještě skupina Mirai neexistovala, ale věděli jsme, že zřejmě nějakou novou založíme. Předtím jsme psali anglické texty, v písni Divadlo jsme ale chtěli zkusit, jaké to bude s českým textem. Výsledek se nám líbil, pamatuju si, že nás to takříkajíc nakoplo,“ vzpomíná bubeník Šimon Bílý.

Zpěvák a kytarista Mirai Navrátil přiznává, že písnička tehdy byla dokonce zveřejněna. Protože neměli v zádech jistotu kapely ani vydavatelskou společnost, pustili ji na internet.

„Vlastně to pak měla být naše debutová skladba. Řekli jsme si ale, že je příliš náročná, a místo ní jsme vybrali Dítě robotí,“ říká.

Videoklip k Divadlu vznikal pod režijním dohledem Ondřeje Urbance v okolí Mariánských Lázní, na zámku Kynžvart a v sále Miramonte, který byl před lety nevěstincem. „Je to kraj, ze kterého Ondřej pochází. Vždycky tam chtěl nějaký klip natočit,“ vysvětluje Navrátil.

Mirai mají na svém kontě tři výrazné singly. První je Dítě robotí, druhý Cesta z města a Divadlo je zatím poslední. Samo o sobě to napovídá, že se kapela blíží k vydání prvního alba.

„Chtěli bychom, aby na něm bylo jedenáct písniček, přičemž hotových jich už máme osm. Deska vyjde v září a hned potom pojedeme na turné se skupinou Nebe,“ konstatuje baskytarista Michal Stulík.

Vše zatím prý nasvědčuje tomu, že debutové album bude hudebně barevné. „Hodně lidí nám říkalo, že jedna naše písnička zní jako od Mandrage, druhá jako od Tata Bojs, další jako od Kryštof. Pokud na to budou dál takhle nahlížet, na albu budeme mít celou naši hudební scénu,“ říká s úsměvem Bílý.

Všechny skladby nicméně budou opatřeny českými texty. Navrátil a Bílý byli dříve členy frýdecko-místeckých Dolls In The Factory, kteří psali v angličtině. V Mirai je to ale jinak a nikdo z kapely na tom nehodlá nic měnit.

„Anglické texty už psát nebudeme,“ říká Navrátil. „Rádi bychom ale nějakou písničku zazpívali japonsky. Já se v Japonsku totiž narodil. Moje maminka je Japonka, táta je Čech a já tam tři roky žil. První slova, která jsem ve svém životě řekl, byla japonsky. S kapelou bychom tam rádi jeli na menší klubové turné. Kdyby to proběhlo, určitě bychom nějakou naši skladbu pro tu příležitost přetextovali do japonštiny,“ uzavírá Navrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám