Hlavní obsah

Komici z pořadu Na stojáka zkouší celovečerní film

Novinky, Stanislav Dvořák

Stand-up komici Arnošt Frauenberg, Karel Hynek, Dominik Heřman Lev a Radek Petráš natočili celovečerní komedii Musíme se sejít. Do českých kin jde 9. června.

Upoutávka na film Musíme se sejít Video: CrazyDay

 
Článek

„Český biják jinak, jak svůj film tvůrci označují, je lehkou letní komedií, natočenou týmem lidí, který možná nemá tolik zkušeností jako jejich filmařští kolegové, mnohé ale dohání nadšením a obrovskou energií,“ sdělila produkční Irena Kamišová.

„Film jsme natočili bez jakékoliv vnější finanční podpory a silného ekonomického zázemí. Někdo by mohl říci, že se takhle filmy točit nedají, ale my jsme chtěli dokázat pravý opak. Dotáhli jsme snímek do konce a věříme, že si film lidi najdou a pobaví je. To byl ostatně jeden z hnacích motorů v době, kdy to s projektem vypadalo všelijak,“ řekl producent Jan Holub.

Foto: CrazyDay

Protagonisté filmu Musíme se sejít

Kromě ústřední čtveřice se ve filmu objeví Eva Decastelo, Lukáš Langmajer, Richard Nedvěd a Varhan Orchestrovič Bauer. Zápletka je prostá. Čtyři kamarádi se setkají po letech a chtějí to oslavit „chlapskou jízdou jako zamlada“.

Jelikož Karel právě odešel z armády, Filip ukončil pracovní poměr na ženské klinice coby doktor a Caprio je herec na volné noze, mají času dostatek. Pupík si vezme v práci volno, na poslední chvíli však Karel dostane na starost svého dospívajícího syna Juru (Roman Kamiš), který stejně jako jeho otec není ani trochu rád, že by spolu měli strávit několik dní. Všechno je však již naplánováno a pětice vyráží do kempu.

Snímek se kvůli potřebě slunečných dnů točil přes tři léta od roku 2013. Jeho převážná část se natáčela v obci Višňová a jejím blízkém okolí, kde se v 70. letech minulého století natáčeli Chalupáři.

„Dramatu je v každodenním životě dost a dost a podle nás by film měl hlavně bavit. Když po zhlédnutí našeho snímku zůstane divákovi na tváři úsměv celý večer, pak to stálo za to,“ dodal Holub.

Reklama

Výběr článků

Načítám