Hlavní obsah

V září přijedou Red Hot Chili Peppers

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná americká crossoverová skupina Red Hot Chili Peppers vystoupí 4. září 2016 v O2 areně v Praze. Oznámila to pořadatelská agentura Live Nation. Vstupenky pro fan club se budou prodávat od úterý, oficiální předprodej začne v pátek 13. května v 9 hodin. Cena lístků se bude pohybovat v rozmezí od 1390 do 2590 Kč.

Foto: Live Nation

Red Hot Chili Peppers v Praze už budou hrát skladby z nové desky.

Článek

Red Hot Chili Peppers minulý čtvrtek zveřejnili písničku Dark Necessities. Je to jejich první novinka po pěti letech a je současně první singl k chystanému novému albu. To se bude jmenovat The Getaway a vyjde 17. června letošního roku.

„To album je nové a jiné, ale bez toho, abychom obětovali to nejlepší z nás. Použili jsme několik skladeb ze šuplíku, a jsou tam i nové věci. Nemohu se dočkat, až budu písničky z alba hrát živě,“ řekl baskytarista Flea britskému magazínu Q.

Red Hot Chili Peppers vznikli v roce 1983 v Los Angeles. Debutovali o rok později stejnojmenným albem, po kterém přišly desky Freaky Styley (1985), The Uplift Mofo Party Plan (1987) a Mother Milk (1989). Známějšími se nicméně stali teprve roce 1991 po vydání alba Blood Sugar Sex Magik.

Od té doby vydali dalších pět alb – One Hot Minute (1995), Californication (1999), By The Way (2002), Stadium Arcadium (2006) a I’m With You (2011). Celosvětově prodali více než 80 milionů kopií nahrávek, získali šest cen Grammy a jednu Brit Award. Momentálně působí v sestavě Anthony Kiedis (zpěv), Flea (baskytara), Chad Smith (bicí) a Josh Klinghoffer (kytara).

Reklama

Výběr článků

Načítám