Hlavní obsah

Skupina Mirai zveřejnila klip, který natáčela i v zámeckém nevěstinci

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdecko-místecká kapela Mirai na sebe upozornila před rokem debutovým singlem Dítě robotí. Po něm přišla letní píseň Souznění a poté hitová Cesta z města. Následovala řada vystoupení a podzimní předskakování na turné skupiny Kryštof.

Foto: Universal Music

Skupina Mirai při natáčení klipu.

Článek

Nyní skupina přichází s novým singlem Divadlo, který doprovází zajímavě zpracovaný videoklip s pohádkově tajemnou atmosférou. „Divadlo je naše možná nejsrdcovější skladba a věříme v její sílu. Píseň je o tom, že člověk má někdy více rolí a musí hrát takové svoje životní divadlo,“ vysvětluje spoluautor singlu a frontman kapely Mirai Navrátil.

Kapela se pod taktovkou režiséra Ondřeje Urbance vydala natáčet klip na západ Čech. „Pro natáčení pohádkového videoklipu jsme si zvolili architekturu a lesy v okolí Mariánských Lázní, včetně zámku Kynžvart a nádherného sálu Miramonte. Tato destinace není tolik filmařsky profláklá jako různé reálie v okolí Prahy. Kluci to tudíž měli ze severovýchodu Moravy až na západ pěknou dálku,“ podotýká Urbanec, jenž při filmování použil stejnou značku kamery jako tvůrci oscarového filmu s Leonardem DiCapriem Revenant/Zmrtvýchvstání.

Natáčení se neslo v kouzelné atmosféře, která na kapelu dýchala z historických zákoutí zámku. „Natáčeli jsme v epickém opuštěném sále s proskleným stropem. Později jsme zjistili, že to v minulosti byl nevěstinec,“ popisuje Šimon Bílý, bubeník a spoluautor písně.

Videoklip k písničce Divadlo lze zhlédnout na serveru Mixer.cz ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám