Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Česko chodí na Knihu džunglí

Novinky, Stanislav Dvořák

Nová filmová Kniha džunglí ovládla žebříček návštěvnosti domácích kin. Poslední víkend si ji vybralo 66 095 lidí.

Foto: Falcon

Mauglí a jeho kamarád a učitel Baghíra

Článek

Kniha džunglí je novou filmovou adaptací slavného románu. Hrdinou je známý chlapec Mauglí (Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu.

Na druhém místě skončila Teorie tygra Radka Bajgara. Příjemná komedie je založena na chytrém scénáři a herecké dvojici, která zaručeně funguje. Elišce Balzerové a Jiřímu Bartoškovi lze uvěřit, že jsou staří manželé, kteří se nemohou vystát. Unavený manžel se jednoho dne sebere a prchá do přírody před svou „diktátorkou”.

Třetí místo patří filmu Lovec: Zimní válka. Americká akční fantasy se zčásti odehrává v době, kdy Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theronová) tak mohla bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Bluntová), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Kniha džunglí66 095
2.2.Teorie tygra20 974
3.-Lovec: Zimní válka18 093
4.1.Jak básníci čekají na zázrak18 064
5.3.Zootropolis: Město zvířat10 306
6.-Hardcore Henry5 958
7.4.Kung Fu Panda 35 475
8.6.Pat a Mat ve filmu5 123
9.5.Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti3 400
10.10.Orel Eddie2 724

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám