Hlavní obsah

Living Colour přijedou do Prahy s ex-zpěvákem Deep Purple

Novinky, Stanislav Dvořák

Na hudební scéně se objevila nečekaná kombinace, kterou je možné vidět i v české metropoli naživo. Funk-rockové ikony devadesátek Living Colour přijedou 23. listopadu do Meet Factory a po nich vystoupí samostatně zpěvák Glenn Hughes. Jedná se o dva koncerty, upřesnil prvotní informaci pořadatel.

Foto: Profimedia.cz

Glenn Hughes

Článek

Jedna z prvních skupin na světě, která naroubovala na funkovou basu skutečně těžkotonážní hard rock až metal - Living Colour - se stala pro mnohé symbolem devadesátých let. Jejich albový debut Vivid vyšel už na sklonku osmé dekády a měl obrovský úspěch jak u kritiky, tak komerčně. Oblíbenci Micka Jaggera z Rolling Stones hrají dodnes a na post frontmana si pro nové turné vybrali Glenna Hughese.

Zpěváka Glenna Hughese u nás někteří zaznamenali v momentě, kdy spolupracoval na albu Kiss Me On My Ego s Monkey Bussines, jeho minulost je ale mnohem zajímavější.

Living Colour

Tento baskytarista a zpěvák vystupoval se skupinou Trapeze a od roku 1973 se slavnými Deep Purple. Tehdy skupina vstoupila do funk-rockového období a vydala vynikající desky Burn, Stormbringer a Come Taste the Band. V osmdesátých letech krátce zpíval i s Black Sabbath a věnoval se sólo kariéře. V poslední době se podílel třeba na projektu superskupiny nazvané Black Country Communion.

V dubnu 2016 Hughes vstoupil do americké Rokenrolové síně slávy jako člen Deep Purple.

Vstupenky na koncert se prodávají v sítích Ticketportal a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám