Hlavní obsah

Jak si vedly seriály V.I.P. vraždy a Ohnivý kuře

Právo, jp

O víkendu a v pondělí se na televizní obrazovky dostaly další jarní premiéry seriálů. Nova také nečekaně nabídla v pondělí premiéru v kinech úspěšné letní komedie Babovřesky III., ale to jen proto, aby zamezila náporu diváků na nový seriál Primy. Jak se novinkám dařilo?

Foto: iprima.cz

Ohnivý kuře

Článek

Nejlépe na tom byly Babovřesky III. Další z „troškovských“ komedií přilákala 1,3 mil. diváků nad patnáct let. Seriál Primy Ohnivý kuře spadl po úvodní sobotní premiéře (nad milión diváků) na pondělních 925 tis. lidí. Ale v sobotu neměl proti sobě z pohledu zájmů diváka konkurenci, v pondělí měli lidé u televizorů větší výběr.

Ze záplavy kriminálek, které nyní na diváka útočí skoro ze všech českých televizních stanic, si nejlépe vedla pondělní repríza Případů 1. oddělení na ČT 1 (1,2 mil. diváků). V neděli soupeří časově proti sobě dvě krimisérie: V. I. P. vraždy na Primě (938 tis. diváků) a Modré stíny na ČT 1 (890 tis.). Komediální seriál Novy Na vodě měl v neděli 886 tis. přihlížejících, dívají se na něj podle sdělení tiskového oddělení Novy spíše mladší ročníky.

Víkendová nabídka měla tentokrát ještě nečekaného soupeře. Živé přenosy ze závodů biatlonistů na mistrovství světa v norském Oslu na ČT Sportu. Klání zejména českých závodnic si pustilo v průměru 712 tisíc diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám