Hlavní obsah

Nová DVD: Velká nádhera, Sectre, Black Mass: Špinavá hra a Michael Collins

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká nádhera je slavný film Paola Sorrentina, který dostal Evropskou filmovou cenu za nejlepší film roku 2013 i Oscara za nejlepší zahraniční film. Daniel Craig jako James Bond přichází ve filmu Spectre. Johnny Depp hraje hlavní roli v životopisném kriminálním dramatu Black Mass: Špinavá hra. Podle skutečnosti je natočen i Michael Collins.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 8. týden

Článek

Velká nádhera

Nová DVD

Vizuálně podmanivé komediální drama o hledání smyslu vlastní existence a smíření se s věčně plynoucím časem a stárnoucím tělem. Příběh se odehrává v prostředí “třpytivé” vysoké smetánky podmanivého Říma.

Velká nádhera, Francie/Itálie 2013, komediální drama, 142 min., reže: Paolo Sorrentino, hrají: Toni Servillo, Sabrina Ferilli, Carlo Verdone, Carlo Buccirosso, Isabella Ferrari a další.

Spectre

Nová DVD

V zatím poslední bondovce dostane agent 007 záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o Spectre.

Spectre, USA/VB 2015, dobrodružný, 150 min., režie: Sam Mendes, hrají: Daniel Craig, Léa Seydouxová, Ralph Fiennes a další.

Black Mass: Špinavá hra

Nová DVD

Jižní Boston, 70. léta minulého století: agent FBI John Connolly získal pro spolupráci s federály irského kriminálníka Jamese „Whiteyho“ Bulgera s cílem zbavit se italské mafie. Jejich ďábelské spojenectví se však vymklo kontrole a Bulgerovi umožnilo vyhnout se sankcím, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejznámějších gangsterů v historii Spojených států.

Black Mass: Špinavá hra, USA 2015, kriminální drama, 118 min., režie: Scott Cooper, hrají: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnsonová a další.

Michael Collins

Nová DVD

Před sto lety svedl odvážný lídr Irské republikánské armády zuřivou bitvu ve jménu občanských práv a nezávislosti Irska na Británii, v níž se snoubila špionáž s městskou guerillovou válku. Film je příběhem přerodu Michaela Collinse z respektovaného státníka v politického mučedníka.

Michael Collins, Irsko/ USA/ VB 1996, 133 min., režie: Neil Jordan hrají: Liam Neeson, Ian Hart, Alan Rickman, Julia Robertsová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám