Hlavní obsah

Čechy leží u moře - aspoň v Naivním divadle

Právo, rh

Odvěký sen českých suchozemců o moři naplňuje inscenace Čechy leží u moře, jejíž dvě premiéry (od 15 a 17 hodin) uvede v sobotu 5. března soubor libereckého Naivního divadla.

Foto: Josef Ptáček

Pod mořskou hladinou se ocitnou diváci v inscenaci Čechy leží u moře.

Článek

Inscenaci plnou mořské vody a dětské poezie pro diváky od pěti let výše inspirovala knížka veršů Moře slané vody básníka Radka Malého, který za sbírku Listonoš vítr získal cenu Magnesia Litera.

Ten, kdo přijde na inscenaci libereckého loutkářského souboru, musí počítat s tím, že se ocitne pod vodou. A voda, zvláště ta mořská, s sebou přináší spoustu příběhů. Potopené koráby plné pokladů, strašidelně velké zuby nebezpečných žraloků, ohromující mořské bouře, útoky pirátských lodí či třeba jen láhev, ve které je ukrytý prosebný vzkaz trosečníkův…

Ale také - anebo především - skrývá poezii, kterou dětskému publiku objevuje herecký soubor v čele s režisérkou Michaelou Homolovou, jež je v Naivním divadle podepsána pod mnoha úspěšnými inscenacemi pro děti - ať už je to Písmenková polívka, Budulínek, Proletět duhou anebo O beránkovi, který spadl z nebe. Vždy jsou to inscenace plné hravosti, něhy, poezie a obrazivosti, která rozvíjí fantazii diváků - těch malých i těch, kteří neztratili chuť si hrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám