Hlavní obsah

Brad Pitt chystá psychiatrické drama, Woody romantickou komedii a seriál

Novinky, Stanislav Dvořák

Brad Pitt i Woody Allen oznámili několik nových projektů. Pitt se momentálně zamiloval do historie medicíny.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Článek

Brad Pitt vyvíjí se spisovatelem Tonym Kushnerem nový projekt He Wanted the Moon. Získali práva na knihu o Perry Bairdovi, kterou napsala jeho dcera. Baird byl lékařem ve 30. letech 20. století a pátral po chemických kořenech maniodepresivní poruchy, kterou sám trpěl. Krátce poté, co se mu podařilo zveřejnit výsledky pokusů, skočil v psychiatrické léčebně.

Až desítky let poté jeho dcera objevila zápisky z doby jeho uvěznění v léčebně a útěku. V nich lékař podrobně a prozíravě popisoval své stavy v manické i depresivní fázi. Zatím není jasné, kdo bude ve filmu hrát.

Foto: HCE

Do Říma s láskou

Woody Allen si stále více rozumí s internetem. Amazon získal práva na jeho romantickou komedii, která ještě nemá oficiální název a odehrává se ve třicátých letech. Hrají v ní Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Livelyová či Parker Poseyová a Kristen Stewartová, natáčelo se v New Yorku a Los Angeles.

Film půjde nejdříve do kin, pak ale nebudou následovat klasická DVD. Dříve bude uveden exkluzivně pro předplatitele internetové služby Prime Video.

Woody navíc chystá pro Amazon seriál z šedesátých let, kde má hrát popová hvězdička Miley Cyrusová. Sám ho píše i režíruje a natáčení začne v březnu. Vedle Miley si zahraje také komička Elaine Mayová.

Legendární filmař řekl, že Amazon na něj hodně naléhal, aby s nimi udělal seriál, ačkoliv on prý ani nevěděl, co to je streamování. Firma mu nabídla tvůrčí svobodu a navyšovala honorář tak dlouho, až nemohl odolat.

„A litoval jsem toho každou vteřinu od té doby, co jsem řekl o.k. Bylo to pro mě tak těžké. Trochu namyšleně jsem si myslel, že to udělám jako film, film v šesti dílech, ale ukázalo se, že to tak není. Pro mě to bylo strašně složité, bojoval jsem s tím... Jen doufám, že až to konečně udělám, nebudou strašně zklamaní, protože jsou moc milí a já je nechci zklamat,“ řekl nedávno.

Reklama

Výběr článků

Načítám