Hlavní obsah

Bluesrocker Walter Trout se vrací na scénu, zahraje v Olomouci

Novinky, Stanislav Dvořák

Známý americký kytarista Walter Trout se po těžké nemoci vrací a v pátek 15. července zahraje také v ČR v olomouckém hotelu Clarion.

Foto: waltertrout.com

Walter Trout

Článek

Trout spolupracoval v Americe například s Percy Mayfieldem a poté byl i členem proslulých kapel Canned Heat a Bluesbreakers. Po roce 1989 už vystupoval sólově a vydal spoustu alb.

Nedávno si prošel vážnou nemocí, která vyžadovala transplantaci jater. Jeho nové životní zkušenosti se prý odrazily na poslední albu Battle Scars. „Cítím se jako znovuzrozený, jako skladatel, kytarista a samozřejmě i jako lidská bytost. Dostal jsem novou příležitost něco dokázat a chci ji využít. Jsem neskonale vděčný a šťastný,“ řekl Walter Trout.

„Kytara je jeho součástí, když křičí, křičí i ona. Walter Trout dovede ze svého nástroje dostat neuvěřitelné zvuky. Když to spojím s tím, že ho na pódiu doprovodí špičková sehraná kapela s bubeníkem Michaelem Leasurem, klávesistou Sammym Avilem a baskytaristou Johnnym Griparicem, máme našlápnuto na český bluesrockový koncert roku,“ uvedl jeden z organizátorů Dušan Neumann.

Vstupenky na koncert lze koupit v předprodeji v síti Ticketstream za 799 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám