Hlavní obsah

Filmové premiéry: Rodinný film, Saulův syn, Ma Ma a další

Právo, Věra Míšková

Karel Roden hraje hlavní roli v novém českém snímku Rodinný film. Ve vyhlazovacím táboře v Osvětimi se odehrává maďarský Saulův syn, nominovaný na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Penélope Cruzová hraje ve filmu Ma ma silnou a milující ženu, která i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem. A stejnou herečku ve zcela jiné roli uvidí i diváci komedie Zoolander No.2. Na malém exotickém ostrově se odehrává animovaná komedie Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek. Milovníkům hororů je určen film The Boy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 7. týden

Článek

Rodinný film

Upoutávka na film Rodinný filmVideo: Cinemart

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost?

Rodinný film, Česko 2016, drama, 95 min., režie: Olmo Omerzu, hrají: Karel Roden, Vanda Hybnerová, Jenovéfa Boková, Martin Pechlát a další.

Saulův syn

Upoutávka na film Saulův synVideo: Film Europe

Saul Auslander je maďarský Žid a příslušník tzv. Sonderkommanda, jehož členové měli na starosti ty nejstrašnější práce. Saul chce uprostřed mašinérie průmyslového vyvražďování důstojně pohřbít svého nevlastního syna. Film poprvé ukazuje Osvětim jako chaotickou a přitom bezchybnou továrnu na smrt, jejíž chod musí udržovat sami vězni.

Saulův syn, Maďarsko 2015, drama, 107 min., režie: Laszlo Nemes, hrají: Géza Rohring, Levente Molnár, Urs Rechn a další.

Ma Ma

Upoutávka na film Ma MaVideo: Aerofilms

Když Magdu potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena. Naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším – desetiletému synovi i novému muži, který jí náhle vstoupí do života.

Ma Ma, Španělsko 2015, drama, 111 min., režie: Julio Medem, hrají: Penélope Cruzová, Luis Tosar, Alex Brendemühl a další.

Zoolander No.2

Upoutávka na film Zoolander No. 2Video: Cinemart

Po deseti letech od prvního filmu už Derek i jeho kámoš Hansel ve světě modelingu dávno skončili. Horší ale je, že náhlé násilné konce hudebních celebrit spojuje jeden zvláštní detail – každého z nich našla policie s grimasou kopírující jeden z unikátních pohledů Dereka Zoolandera. Dokáží Derek a Hansel najít sami vraha?

Zoolander No.2, USA 2016, komedie, 102 min., režie: Ben Stiller, hrají: Ben Stiller, Penélope Cruzová, Owen Wilson a další.

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek

Upoutávka na film Robinson CrusoeVideo: Bioscop

Papoušek Úterý žije na malém ostrově a celý život sní, že bude objevovat svět. Po strašlivé bouři najde na pláži stvoření, které nikdy neviděl: člověka jménem Robinson Crusoe. Úterý velmi rychle pochopí, že tenhle dvounohý tvor by mohl být jeho šancí dostat se z ostrova pryč. Stejně tak Robinson Crusoe zjistí, že aby přežil na neobydleném ostrově, musí využít pomoci chytrého papouška a jeho zvířecích kamarádů.

Na ostrově zvířátek, Belgie/ Francie 2016, animovaný, 90 min., režie: Vincent Kesteloot a Ben Stassen.

The Boy

Upoutávka na film ChlapecVideo: Bohemia MP

Mladá Američanka Greta začne v odlehlé anglické vesnici pracovat jako chůva. Jenže zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat.

The Boy, USA 2016, horor, 97 min., režie: William Brent Bell, hrají: Lauren Cohanová, Rupert Evans, James Russell, Jim Norton a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám