Hlavní obsah

Take That chtějí stihnout dvě desky i turné

Právo, ŠH

Gary Barlow, člen manchesterského boybandu Take That, prozradil, že v letošním roce chtějí vydat zbrusu nové album, výběrovou desku s největšími hity, a poté vyrazit na koncertní turné. Není však prý jasné, jestli se na scénu vrátí všichni členové skupiny. Pravděpodobná se spíše jeví varianta, že původně pětice bude dál fungovat ve čtyřech.

Foto: Universal Music

Take That ještě v pěti, zleva Jason Orange, Gary Barlow, Robbie Williams, Howard Donald a Mark Owen.

Článek

Barlow to sdělil v rozhovoru pro britský deník The Sun. „Pro Take That je letošním velkým cílem vydat další album,“ řekl.

Hovořil také o sestavě. „Rád bych řekl, že se vrátíme všichni, ale popravdě řečeno budeme nakonec asi čtyři,“ řekl s tím, že si neumí představit, že by se v příštích letech na pódia vrátil Jason Orange, který formaci opustil v roce 2014.

Znamenalo by to ale, že se Take That vrátí i s Williamsem. Ten se zatím ke svým dalším hudebním plánům nevyjádřil.

Take That vznikli v roce 1990 jako pětičlenná skupina ve složení Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange a Robbie Williams. Do odchodu Williamse na sólovou dráhu v roce 1995 vydali alba Take That And Party (1992), Everything Changes (1993) a Nobody Else (1995).

V roce 1996, rok po Williamsově odchodu, ohlásili zbylí členové ukončení činnosti skupiny. Bez něj se nicméně vrátili na scénu v roce 2005, přičemž v listopadu 2006 vydali kolekci Beautiful World, po níž následovala další s názvem The Circus (2008).

V roce 2010 se k čtveřici přidal i Williams a společně nahráli studiovou desku Progress (2010). Úspěšný sólista skupinu opět opustil v roce 2012 a o dva roky později z ní odešel i Orange. Zbylí tři členové vydali v roce 2014 album III, přičemž jeho reedice vyšla loni v listopadu. Na kontě mají mimo jiné osm Brit Awards.

Reklama

Výběr článků

Načítám