Hlavní obsah

Filmové premiéry: Decibely lásky, Deadpool, Agenti dementi a Taxi Teherán

Právo, Věra Míšková

Tento týden startuje film určený především milovníkům písniček Michala Davida: Decibely lásky. Ze stáje Marvel pochází notně netradiční superhrdina filmu Deadpool. Španělská animovaná komedie má všeříkající název Agenti dementi. Vítězný film loňského Berlinale Taxi Teherán natočil politicky stíhaný režisér Jafar Panahí v nuceném domácím vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 6. týden

Článek

Decibely lásky

Trailer k filmu Decibely lásky

Romantická muzikálová komedie vypráví příběh tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává.

Decibely lásky, ČR 2016, hudební komedie, 91 min., režie: Miloslav Halík, hrají: Filip Cíl, Rudolf Hrušínský, Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský ml., Alžběta Bartošová a další.

Deadpool

Trailer k filmu Deadpool

Je jiný než všichni ti superslušní hrdinové vybavení superschopnostmi: Deadpool je neodolatelně oprsklý, vulgární, brutální a nechutně vtipný. Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem, bývalým členem speciálních jednotek. Když onemocněl, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X. Díky tomu se zbavil rakoviny, získal schopnost rychlého samouzdravování, ale vyšel z toho trvale znetvořený…

Deadpool, USA/Kanada 2016, akční komedie, 108 min., režie: Tim Miller, hrají: Ryan Reynolds, Morena Baccarinová, Ed Skrein, T.J. Miller, Yorick Van Wageningen a další.

Agenti dementi

Trailer k filmu Agenti Dementi

Mortadelo a Filemón jsou ti „nejcennější" superšpióni T.I.A. (Tajné vládní agentury), povoláni k tomu, řešit zločiny, které žádný jiný agent nevyřeší... nebo spíše zpackat situace tak, jak to nikdo jiný nedokáže. Aby bylo zřejmé, jak těžké je jejich poslání, Mortadelo a Filemón využívají převleky stejně tak jako bizarní a dost často nepoužitelné nápady.

Agenti dementi, Španělsko 2014, animovaná komedie, 91 min., režie: Javier Fesser.

Taxi Teherán

Trailer k filmu Taxi Teherán

Jafar Panahí se ve svém filmu proměnil v taxikáře, který s kamerou připevněnou za předním sklem svého vozu prostřednictvím rozhovorů s rozličnými klienty nabízí vytříbeně kritický pohled na íránskou společnost. Bez sebelítosti a s humorem nastoluje otázku, jak se má chovat umělec v zemi, která mu neumožňuje svobodu projevu.

Taxi Teherán, Írán 2015, komediální drama, 82 min., režie: Jafar Panahí, hraje: Jafar Panahí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám