Hlavní obsah

RECENZE: Eltonova „Crazy Night” je staromódní a příjemná

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wonderful Crazy Night je název nového díla Eltona Johna, jednoho z nejlepších popových skladatelů a zpěváků posledních padesáti let.

Foto: Universal

Elton John: Wonderful Crazy Night

Článek

Elton John, majitel famózního hlasu a muž se slabostí pro módní výstřelky, se po čase ozývá s pozitivním a veselým albem. Stálice dala světu legendární hity Candle in the Wind, Rocket Man či Daniel a i tentokrát se zdržuje v oblasti vkusného popu - staromódního, velmi líbivě melodického a ne úplně hloupého.

Je to typická eltonovská deska, nijak výrazně horší nebo lepší než jeho předešlé věci. Střídá balady a rokenroly a přináší určitý odklon od blues a spirituálu. Deska The Diving Board (2013) byla veskrze americká, introvertní a bluesová, zatímco Wonderful Crazy Night se přece jen částečně hodí i na klidnější party.

To neznamená, že se Elton John úplně vzdal country názvuků, které miluje celý život. Stejně tak zůstala zachována jeho příznačná sentimentalita. V tom se nemění a ve svém věku už jistě žádné hudební revoluce nepřipravuje. Natočit příjemnou desku ale pořád zvládne levou zadní.

Celkové hodnocení: 70%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám