Hlavní obsah

Nové knihy: Healeyová, Grey, Kopecký, Scholten i Skácel

Právo, František Cinger

Ze žhavých novinek uvádíme mimo jiné román Emmy Healeyové, urban fantasy Jacoba Greye, povídkovou knihu Petra Kopeckého, dobrodružný život Gerharda Scholtena, audioknihu o Radovanu Krejčířovi a nádavkem DVD se vzpomínkami na Jana Skácela i komiks věnovaný Jokerovi.

Článek

Emma Healeyová:

Kam se poděla Elizabeth

Nové knihy

Maud je stará, zapomnětlivá, a když si vezme do hlavy, že se ztratila kamarádka Elizabeth, nikdo ji nebere vážně. Zároveň se jí stále vrací vzpomínky na sestru Sukey, která se před více než padesáti lety, záhy po válce, ztratila neznámo kam a její zmizení se nikdy neobjasnilo...

Euromedia Group, k. s. – Knižní klub, přeložila Šárka Kadlecová, 296 stran, 299 Kč

Jacob Grey:

Pod křídly vran

Nové knihy

Akční urban fantasy ne nepodobná příběhům o Batmanovi, Spidermanovi či Knize hřbitova Neila Gaimana. První díl trilogie Feralové. Z vězení uprchli nebezpeční zločinci. Jsou to feralové – lidé, kteří umí mluvit se zvířaty, ovládat je a používat jako účinnou zbraň.

Host, přeložila Denisa Streublová, 255 stran, 279 Kč

Petr Kopecký:

Chlípníků plesová sezóna

Nové knihy

Povídkový soubor připomínající mnoho podob vztahu mužů a žen, kořeněných vášní, sexem, ale i humorným nadhledem. Zavádí na místa veřejných i soukromých zábav, ale třeba i na horskou túru.

Erasmus – Petr Svoboda, 248 stran, 289 Kč

Gerhard Scholten:

Mezi všemi tábory. Život v době, která zešílela

Nové knihy

Osud autora (16. 8. 1923, Trutnov – 21. 4. 1995, Vídeň) je koncentrovaným příkladem toho, jak se politické a společenské tendence českých dějin poloviny 20. století podepsaly na lidech, jejichž jedinou „vinou“ byl „špatný“ rasový nebo národnostní původ, popřípadě majetek.

Argo, přeložila Zuzana Jürgens, 268 stran, 298 Kč

Marie Ryantová a kolektiv:

Českoslovenští prezidenti

Nové knihy

V čele republiky stálo devět osobností, jejichž různorodý profil odráží peripetie, kterým byl tento státní útvar během bouřlivého 20. století vystaven. Zamlčena musela zůstat fakta nejen ze života obou prezidentů první republiky, ale paradoxně i prezidentů komunistické éry.

Paseka, 344 stran, 399 Kč

Martin Hrdina:

Mezi ideálem a nahou pravdou

Nové knihy

České diskuse o literárním realismu z let 1858−1891 sleduje autor v kontextu soudobého estetického myšlení a kromě obvykle uvažovaných francouzských a ruských inspirací bere v úvahu impulsy vycházející přímo z německojazyčného prostoru střední Evropy.

Academia, 528 stran, 595 Kč

Jaroslav Kmenta:

Padrino Krejčíř - Gangster

Nové knihy

Audiokniha o uprchlíkovi Radovanu Krejčířovi. Přináší neznámá fakta ze zákulisí jeho života. Zatímco předchozí díl s podtitulem Afričan popisoval aktuální dění uprchlíka v Jihoafrické republice, tentokrát se příběh vrací v časové smyčce zpět do Česka.

Audiotéka.cz, namluvil Pavel Rímský, 10 hod 49 min, 249 Kč

Jan Skácel aneb Kolik příležitostí má růže

Nové knihy

První ze zamýšlené řady videofilmů na téma básník a humor. Skácel je tu ve vzpomínkách přátel připomínán jako člověk s osobitým humorem a ve vzácných archivních záběrech je tu zachyceno i jedno z jeho posledních veřejných vystoupení.

Semafor, DVD, 47 minut, 229 Kč

Jo Jamesová, Alison Muddová, Helen Ochyraová a Paul Whitfield:

Nový Zéland

Nové knihy

Kniha nabízející dech beroucí krajinu, fjordy, lesy, ale také výborné víno a možnost všestranného sportovního vyžití v neposkvrněné přírodě. A to vše na dosah od velkých měst – například kosmopolitního Aucklandu nebo moderního Wellingtonu.

Jota, 784 stran, 898 Kč, e-kniha 199 Kč

Joker: Oslava 75. výročí

Nové knihy

Je to Šašek šílenství, Harlekýn hrůzy. V říši zločinu je zároveň králem i kašparem. Joker, nejskvělejší Batmanův nepřítel. Sbírka nejlepších a nejpamátnějších příběhů klauna-zabijáka od debutu v roce 1940 až po jedno z jeho posledních řádění v díle Smrt rodiny.

BB art, přeložili Richard Podaný, Štěpán Kopřiva, Petr Zenkl, 400 stran, 999 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám