Hlavní obsah

U čtenářů Rolling Stonu vyhrál Adam Lambert

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší album vydal letos podle čtenářů prestižního amerického čtrnáctideníku Rolling Stone americký zpěvák Adam Lambert. Dnes třiatřicetiletý finalista osmé série soutěže American Idol, která proběhla v roce 2009, si vysloužil prvenství za své třetí sólové album nazvané The Original High. S kolekcí se dostal v americkém albovém žebříčku Billboard 200 zatím nejvýše na třetí příčku.

Foto: ČTK/ABACA/Lionel Hahn

Adam Lambert se za oceánem těší velké popularitě.

Článek

Uvedený počin je modernější a tanečnější než předešlé zpěvákovy nahrávky. Za novým zvukem je zejména fakt, že se na produkci novinky podíleli švédští popoví producenti a hitmakeři Shellback a Max Martin.

Na desce je mimo jiné duet se švédskou zpěvačkou Tove Lo s názvem Rumours či skladba Lucy, na které se podílel i Brian May, kytarista britské kapely Queen, se kterou Lambert od roku 2011 pravidelně koncertuje a loni se s ní představil i v Praze.

Debutovou studiovou desku For Your Entertainment vydal Lambert v roce 2009. Nahrávka se umístila nejlépe na třetí příčce amerického žebříčku Billboard 200. S druhým albem Trespassing (2012) tento žebříček ale Lambert pokořil.

Zpěvák má na svém kontě singly No Boundaries, Time For Miracles, For Your Entertainment, If I Had You, Better Than I Know Myself nebo zatím nejúspěšnější Whataya Want from Me, díky kterému ho nominovali na cenu Grammy.

Alba roku 2015

1. Adam Lambert – The Original High

2. Madonna – Rebel Heart

3. One Direction – Made in the A. M.

4. Courtney Barnett – Sometimes I Sit and Think and Sometimes I Just Sit

5. 5 Seconds of Summer – Sounds Good Feels Good

6. Tame Impala – Currents

7. Muse – Drones

8. Chris Cornell – Higher Truth

9. Adele – 25

10. Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly

V žebříčku čtenářů magazínu Rolling Stone je na druhé pozici americká zpěvačka Madonna a její nahrávka Rebel Heart. Třetí místo patří albu Made in the A. M., které vydala britsko-irská chlapecká formace One Direction.

Reklama

Výběr článků

Načítám