Hlavní obsah

Slávek Horák uspěl s Domácí péčí v USA

Novinky, Stanislav Dvořák

Český režisér Slávek Horák, který loni uvedl drama Domácí péče, byl oceněn i v zámoří. Americký magazín Variety ho zařadil do žebříčku 10 Directors to Watch.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisér Slávek Horák a s ním zleva Sára Venclovská, Zuzana Kronerová, Bolek Polívka a Alena Mihulová

Článek

Variety je významný magazín, který již řadu let sestavuje žebříčky amerických i zahraničních režisérů, jež vyhodnotí jako nadějné či hodné pozornosti. Psal také o Davidu Ondříčkovi či Bohdanu Slámovi.

„Společně s dalšími debutujícími režiséry například z Francie, USA či Maďarska se tak Slávek Horák představil na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs, kde se při předávání tohoto ocenění potkal i s herci Willem Smithem a Jackem Blackem nebo se scenáristou a režisérem Charliem Kaufmanem,” informovala za tvůrce Dita Brančíková.

„Je to pro mě obrovská pocta, být ve společnosti vynikajících filmařů, jejichž práci obdivuju! Jenom doufám, že mi zítra někdo nezavolá a neřekne, že místo mě to měla dostat kolumbijská královna krásy, jako na Miss Universe,“ řekl čtyřicetiletý režisér o své účasti na prestižním festivalu.

Po asi dvaceti zahraničních festivalech, které Slávek Horák s Domácí péčí navštívil, má právě na tomto festivalu velkou šanci na zviditelnění. Film tam byl totiž vybrán z 57 v Americe premiérovaných filmů mezi 12, které soutěží v sekci The New Voices/New Visions.

Reklama

Výběr článků

Načítám